Recepten

1 jaar Melk Weg in de keuken – Brownies

Het is vandaag een jaar geleden dat ik Melk Weg in de keuken officieel ben begonnen! Ik was natuurlijk daarvoor al een tijd bezig met nadenken over dit bedrijf en was toen ook al begonnen met het maken van de eerste recepten, maar in mei ben ik écht begonnen. Om deze feestelijke dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan deel ik vandaag dan ook een feestelijk (en verslavend) recept; fudgy brownies.

En met fudgy bedoel ik ook ècht fudgy. Deze brownies zijn verre van droog of cake-achtig. Ze zijn zo plakkerig dat er waarschijnlijk een laag aan je tanden blijft plakken. Sommige mensen vinden dat misschien vervelend, maar ik vind dat heerlijk. Dit zijn echt lekker decadente stukjes brownie.

Aangezien deze brownies vrij veel chocolade bevatten en weinig bloem, heb ik gemerkt dat het echt verschil maakt welke chocolade je gebruikt. Ik raad je dan ook aan om een pure chocolade te gebruiken die je ook lekker genoeg vindt om gewoon zo te eten. Ik gebruik zelf meestal de Extra Intens chocoladereep van Verkade, omdat die lekker zoet is, geen melk bevat èn er een beetje koffie inzit wat weer extra smaak geeft.

Op naar het volgende jaar met nòg meer lekkere recepten!

Fudgy brownies

Cathy
Als je van cake-achtige brownies houdt is dit recept niks voor jou; deze brownies zijn heerlijk plakkerig en fudgy.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Gebak, Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram plantaardige boter
  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 50 gram cacoapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 35 gram chocolate chips puur optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160-170 graden).
  • Snijd de boter en de chocolade in kleinere stukken.
    Doe deze in een pannetje en laat op een laag vuur smelten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  • Schenk de gesmolten boter en chocolade in een ruime kom.
    Doe de suiker erbij en roer door met een garde of lepel.
  • Voeg een ei toe, roer door totdat het ei helemaal opgenomen is in het beslag. Herhaal deze stap totdat alle eieren zijn toegevoegd.
  • Voeg de bloem, cacoapoeder, zout en chocolate chips toe en spatel het beslag door.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak 30 – 45 minuten.
  • De brownie hoort krokant aan de bovenkant te zijn en fudgy/kleverig van binnen. Het hoort wel gaar te zijn van binnen, dus een satéprikker zou er schoon uit moeten komen.
Trefwoord Brownies, Chocolade, Fudge, Fudgy, Lactosevrij, Melkvrij

Dit vind je misschien ook leuk...