Recepten

8 Feestelijke desserts

Het afgelopen jaar is wat betreft eten een heerlijk jaar geweest. Dankzij Melk Weg in de Keuken heb ik nog meer nieuwe recepten uitgeprobeerd dan ik normaal al doe en heb ik mij laten verrassen door nieuwe gerechten en oude klassiekers. Nu we in de laatste dagen voor Kerstmis zitten en je misschien nog op zoek bent naar recepten voor een diner tijdens de feestdagen heb ik drie lijsten gemaakt met recepten. Alle recepten zijn lactosevrij, sommige zijn vegetarisch of zelfs vegan. Vandaag staan de desserts centraal. Gisteren stonden de sauzen, voor- en bijgerechten in de spotlight en morgen zijn de lunch- en brunchrecepten aan de beurt.

Aardbeien cakerol

Deze prachtige aardbeien cakerol, met merengue botercrème waar je je vingers bij opeet, is een heerlijk verwendessert. Gebruik je aardbeien uit de vriezer? Laat ze dan helemaal ontdooien van tevoren, snijd ze klein en meng ze door de crème heen.

Aardbeien kwarktaart

Voor deze kwarktaart kun je ook bevroren aardbeien gebruiken. Luchtig, fris en zoet; ideale afsluiter van een diner.

Fudgy chocoladetaart

Wil je juist een intense dessert met chocolade? Deze chocoladetaart smaakt super indrukwekkend, en ziet er ook zo uit, maar is simpel om te maken.

Rood fruit crumble

Een nòg simpeler dessert is deze rood fruit crumble. Met slechts 4 ingrediënten maak je dit heerlijk frisse en zure toetje.

Lemon pudding cake

Deze lemon pudding cake is luchtig en echt zuur. Een heerlijk frisse afsluiter van elk diner.

Lemon brownies

Wil je een fris nagerecht dat niet te zuur is? Deze lemon brownies zijn fris en lekker boterig.

Kersen yoghurtbavarois

Deze kersenbavarois is een knipoog naar twee klassiekers; bavarois en Schwarzwalder krischtorte. Maak het af met wat pure chocolade en amarenakersen.

Mango yoghurtbavarois

Of kies deze mango bavarois. Lekker zoet en fris door de mango, zonder zuur te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...