Geen categorie

8 heerlijke lunch- en brunchrecepten

Het afgelopen jaar is wat betreft eten een heerlijk jaar geweest. Dankzij Melk Weg in de Keuken heb ik nog meer nieuwe recepten uitgeprobeerd dan ik normaal al doe en heb ik mij laten verrassen door nieuwe gerechten en oude klassiekers. Nu we in de laatste dagen voor Kerstmis zitten en je misschien nog op zoek bent naar recepten voor een diner tijdens de feestdagen heb ik drie lijsten gemaakt met recepten. Alle recepten zijn lactosevrij, sommige zijn vegetarisch of zelfs vegan. Vandaag staan de lunch- en brunchrecepten centraal. Maandag stonden de sauzen, voor- en bijgerechten in de spotlight en dinsdag de desserts.

Havermoutpap met banaan

Tijdens de feestdagen, en al het lekkers dat daar bij hoort, schiet gezond eten er misschien wat bij in. Met deze lekkere havermoutpap met banaan krijg je vezels en fruit binnen.

Havermoutappel met gebakken appel

Of ga voor deze variant met gebakken appel en kaneel.

Cinnamon rolls

Zin om uit te pakken met het ontbijt of de lunch? Maak dan deze cinnamon rolls. Je kunt het deeg de avond van tevoren maken, zodat je ze op de dag zelf alleen nog even op temperatuur hoeft te laten komen en goudbruin te bakken.

Snelle kaneelbroodjes

Wel zin in kaneelbroodjes, maar niet veel tijd? Deze gouden kaneelbroodjes worden gemaakt met croissantdeeg, boter, kaneel en suiker en zijn zo klaar.

Zelfgebakken broodjes

Wel zin om wat extra aandacht te geven aan het ontbijt en de lunch, maar geen zin in een zoet recept? Dan zijn deze luchtige broodjes misschien een goed idee.

American pancakes

American Pancakes Melk Weg in de keuken

Dit recept voor American pancakes is een van de eerste die ik maakte en nog altijd een succes. Maak ze extra feestelijk met stukjes pure chocolade of met fruit.

Quesadilla

Natuurlijk heb ik ook aan de hartige trek gedacht; deze quesadilla’s met ham en kaas zijn het ideale alternatief voor een tosti. De kaas smelt heerlijk en de tortilla wordt altijd knapperig.

Tonijnsalade

Deze tonijnsalade met appel, ui, tomaat en ketchup is binnen een handomdraai klaar en is een echte verrassing op tafel.

Dit vind je misschien ook leuk...