Recepten

Aardappelsalade

Dit recept is ideaal voor zomerse dagen. Je weet wel van die dagen dat het te warm is om lang boven een pan te hangen, maar die niet zo warm zijn dat je geen honger hebt. Nou heb ik niet vaak last van dat laatste, maar met de hittegolf van afgelopen weken is een simpele avondmaaltijd wel echt een uitkomst.

Deze aardappelsalade kun je ‘s ochtends (of de avond van tevoren) al voorbereiden of maken en dan in de koelkast zetten totdat het etenstijd is. Van de tijd in de koelkast wordt het alleen maar lekkerder, omdat de dressing dan in de aardappels trekt en de salade meer een gehaal wordt. Maar het is ook direct na bereiding lekker, als de aardappeltjes nog een klein beetje lauw zijn.

De aardappelsalade is een topgerecht voor bij de bbq, maar smaakt ook heerlijk bij gehaktballetjes in tomatensaus of iets dergelijks.

Aardappelsalade

Cathy
Lekker bij de bbq, bij soep of bij gehaktballetjes in tomatensaus.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 16 min
Wachttijd 4 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 gram Macédoine de légumes of mix van wortel, erwtjes, sperzieboontjes, groene kidneyboon en koolraap
  • ¼ komkommer
  • 15 zoetzure zilveruitjes
  • 5 zoetzure augurkenplakjes

Dressing

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • ½ theelepel azijn
  • suiker optioneel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Was en schil de aardappels. Snijd de aardappels in stukjes (zo klein of groot als je wilt).
    Doe de aardappels in een pan en voeg water toe totdat de aardappels ruim onderstaan. Voeg een groentebouillonblokje toe en breng aan de kook.
    Laat koken totdat de aardappels gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise en mosterd met elkaar, voeg wat azijn toe om het geheel wat dunner te maken. Voeg wat meer azijn toe als de mayonaise erg dik is. Je kunt er eventueel wat suiker bij doen om het dan minder zuur te maken.
  • Giet de Macedoines des legumes in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
    Snijd de komkommer, zilveruitjes en augurkenplakjes in kleine stukjes.
  • Doe de afgekoelde aardappels, dressing en groenten in een kom en hussel door elkaar.
    Laat 10 minuten staan zodat de aardappels de dressing op kunnen nemen.
  • Deze salade is de volgende dag nog lekkerder.
Trefwoord Aardappelsalade, bbq, Vegetarisch, Zoete aardappel

Dit vind je misschien ook leuk...