Recepten

Aardbeien citroen blondies

Na een periode met herfstweer, lijkt de zon zich weer wat meer te laten zien en gaat de temperatuur weer wat omhoog. Het lijkt er dus op dat we nog een beetje een nazomer krijgen. Om optimaal van dat zomerse gevoel te kunnen genieten heb ik deze aardbeien citroen blondies voor je.

Het is fris, een beetje zuur door de citroen en de aardbeien, maar heerlijk kleverig. Het heeft door die kleverigheid wel wat weg van boterkoek, al is dit recept natuurlijk gewoon lactosevrij.

Om het helemaal af te maken serveer je de blondies met een glazuur van gepureerde aardbei met poedersuiker. Dat zorgt voor net dat beetje extra’s.

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar als je genoeg discipline hebt om een deel van deze blondies in te vriezen kan dat. Sla in dat geval het verdelen van het glazuur over de blondies over. De ongeglazuurde blondies kun je in een bak of diepvrieszak invriezen. Zorg er dan wel voor dat je ze van tevoren in porties verdeelt, zodat je èèn portie uit de vriezer kunt pakken als je er zin in hebt. Dat is namelijk wel zo handig.

Aardbeien citroen blondies

Cathy
Deze blondies zijn fris, zoet een beetje zuur en hebben een heerlijk kleverige textuur.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Blondies

  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 165 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 55 gram citroensap van 1 citroen
  • 305 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 130 gram verse aardbeien

Glazuur

  • 55 gram poedersuiker
  • 2 verse aardbeien

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is (ongeveer 4 uur buiten de koelkast). Als de boter te koud is, lukt het niet goed om deze luchtig te kloppen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden, 160 graden voor de heteluchtoven.
    Vet een brownie bakvorm van 20×30 cm in met olie en bekleed met bakpapier.
  • Doe de suiker en boter in een mengkom en mix met behulp van een standmixer of handmixer totdat de boter luchtig is. Dit duurt tenminste 10 minuten.
  • Voeg de eieren een voor een toe, mix tussendoor en zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voor het toevoegen van het volgende ei.
  • Voeg het citroensap erbij en mix weer goed door.
  • Pak een spatel en voeg bloem, bakpoeder en zout toe aan de mengkom. Spatel de droge ingrediënten door het beslag heen.
    Door de bloem er doorheen te spatelen in plaats van te mixen zorg je ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en spatel deze ook door het beslag.
    Zorg ervoor dat alle bloem is opgenomen en er geen ‘losse’ bloem meer in de mengkom zit.
  • Stort het beslag in de bakvorm (die bekleed is met bakpapier). Het beslag is dik, dus spreid het met behulp van de spatel uit over de vorm.
  • Bak de blondies in 30-35 minuten goudbruin.
    Laat de blondies helemaal afkoelen in de vorm.

Glazuur

  • Zeef de poedersuiker boven een kom.
  • Druk de verse aardbeien door de zeef boven de kom, zodat er aardbeienpuree bij de poedersuiker komt. Roer dit door.
  • Als het glazuur te dik is, kun je wat citroensap of water toevoegen.
    Verdeel over de blondies.
  • De blondies kun je ook invriezen; zorg er dan voor dat er geen glazuur op zit. Doe de blondies eerst in een geschikt bakje in de diepvries totdat ze stevig zijn en doe ze dan eventueel over in een diepvrieszakje.
Trefwoord Aardbeien, Blondies, Citroen, Strawberry

Dit vind je misschien ook leuk...