American Pancakes Melk Weg in de keuken
Recepten

American Pancakes

Als er één gerecht is waarmee ik veel geëxperimenteerd heb, maar waar ik nooit tevreden over was dan zijn het wel American Pancakes. Ik vind ze meestal te plat, smaakloos of soms zelfs krijtachtig omdat er te veel baking soda in zit. Ik had het een beetje opgegeven dat ik echt goeie pancakes zou kunnen maken, maar toen kwam ik op Pinterest dit recept tegen.

Het grootste verschil met andere recepten, en direct ook de reden dat ik zo hoopvol was over dit recept, was dat je azijn nodig hebt.

Ik kan me voorstellen dat het vooruitzicht van azijn in pannenkoeken jou niet bepaald hongerig maakt, maar je proeft het niet terug in de pannenkoek. De azijn moet je dan ook absoluut niet weglaten, want het heeft een belangrijke functie; het zuur van de azijn activeert namelijk de werking van baking soda.

Baking soda en bakpoeder verschillen van elkaar, maar kort door de bocht kun je zeggen dat bakpoeder al een zuur bevat, terwijl baking soda dat niet bevat. Door baking soda te gebruiken in combinatie met een zuur maakt de baking soda koolzuur. En laten we in dit recept nou juist op zoek zijn naar koolzuur, zodat de pannenkoeken in de pan lekker gaan bubbelen en daardoor heerlijk fluffy worden!

Deze American pancakes zijn trouwens ook lekker met stroop, stukjes chocolade (zoals op de foto te zien is) of met vers fruit.

American Pancakes Melk Weg in de keuken

American Pancakes

Cathy
Met behulp van dit recept maak je de állerlekkerste fluffy American pancakes.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Rusttijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 15 pancakes

Equipment

  • 2 mengkommen
  • 1 klein kommetje
  • pan

Ingrediënten
  

  • 180 ml lactosevrije melk
  • 2 eetlepels azijn witte keukenazijn
  • 125 gram bloem patent
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 4 gram bakpoeder (1 theelepel)
  • 3 gram baking soda (½ theelepel)
  • 1 gram zout (¼ theelepel)
  • 1 ei
  • 25 gram boter gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies
 

  • Doe de lactosevrije melk in een kom en voeg de azijn erbij. Laat 10 minuten staan.
  • Neem een tweede kom en doe hierin meel, suiker, bakpoeder, baking soda en zout. Roer dit even door.
  • Als de melk en azijn lang genoeg hebben gestaan, voeg dan het ei en de gesmolten boter eraan toe. Roer goed door, zodat het ei goed gemengd wordt.
  • Voeg vervolgens alles bij elkaar en roer met een garde of vork. Roer zo weinig mogelijk, om er voor te zorgen dat de pancakes luchtig blijven. Klontjes zijn niet erg.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten, zodat de baking soda en het bakpoeder hun werk kunnen gaan doen.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie of boter in een pan en bak hierin de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Let erop dat je het vuur niet te hoog zet, want deze dikke pannenkoeken hebben net iets meer tijd nodig om te garen dan dunne pannenkoeken.
Trefwoord American pancakes, Lactosevrij, Ontbijt, Pannenkoeken

Dit vind je misschien ook leuk...