Recepten

Aubergine katsu

Ik houd van Aziatisch eten; of het nu Thais, Chinees, Vietnamees, Indonesisch of Japans is, er zit altijd wel iets tussen dat ik lekker vind. Ik probeer dan ook regelmatig een gerecht te maken uit deze ontzettend brede en diverse keukens. Om inspiratie op te doen welk recept ik de volgende keer echt eens moet uitproberen gebruik ik onder andere Pinterest en Instagram. Zo volg ik op Instagram bijvoorbeeld de tag noodles, maar ik volg ook foodbloggers.

Een van die foodbloggers is Jessica van The Foodie Takes Flight. Zij woont in de Filipijnen en deelt allerlei heerlijke recepten op haar website. Ze is de website in 2015 gestart toen ze besloot om vegan te worden. Alle recepten die zij deelt zijn dan ook, niet verrassend, vegan. Het jammere aan haar site is dat ze veel gebruik maakt van vleesvervangers die hier in Nederland niet te krijgen zijn, maar afgezien van dat is er genoeg lekkers te vinden.

Ik kwam bijvoorbeeld laatst deze aubergine katsu tegen; aubergine plakken, gepaneerd met Japans broodkruim en krokant gebakken in een laagje olie. Gezond is dit groentegerecht niet, maar het is wel heel lekker. Nou vind ik sowieso gerechten met aubergine erg lekker, maar dit recept is echt next-level lekker. Oh, en ook nog eens hartstikke simpel om te maken.

Aubergine katsu

Cathy
Heerlijk knapperige aubergineplakken!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Aziatisch, Japans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Papje

  • 32 gram bloem
  • 6 gram maizena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 75 ml water kamertemperatuur

Aubergine

  • 1 aubergine
  • 50 gram panko
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Meng in een kom of schaal de bloem, maizena, bakpoeder, zout en water door elkaar met een vork of lepel. Zorg dat alles goed gemengd is en er geen klontjes in zitten.
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm.
  • Strooi een laag panko op een bord.
  • Wentel een plak aubergine eerst door het papje en vervolgens door de panko.
  • Herhaal dit voor de rest van de plakken aubergine.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur.
  • Test of de olie al warm is door een paar korrels panko in de olie te leggen. Als er kleine luchtbellen rondom de panko onstaan is de olie warm genoeg.
  • Voeg een enkele laag aubergineplakken toe aan de pan.
    Zorg ervoor dat elke plak genoeg ruimte heeft om in de olie te bakken.
  • Draai de plakken om als de onderkant mooi goudbruin is geworden en bak de andere kant ook totdat deze goudbruin is.
  • Neem uit de pan en laat uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
  • Bak de rest van de plakken op dezelfde manier. Zorg ervoor dat er genoeg olie in de pan zit, want dat zorgt ervoor dat de plakken lekker krokant worden.
  • Ook lekker met sojasaus of teriyakisaus om te dippen.
Trefwoord Aubergine, Katsu, Krokante aubergine, Lactosevrij, Melkvrij

Dit vind je misschien ook leuk...