Recepten

Broccolisoep

Hadden we vorige week écht lenteweer en de lente al in de bol (sommigen hadden zelfs al de zomer in hun bol met hun korte broek en sandalen), hebben we deze week een terugkeer van de winter. Jammer, want van mij mag de lente echt wel doorzetten. Ik begin ook echt al zin te krijgen in lentegerechten, zoals gebakken aardappeltjes, asperges, quiche en aardbeien. Voor deze koude dagen heb ik dan ook geen zin om iets winters te eten, maar de lentegerechten vind ik ook niet helemaal passen. Speciaal voor dat ‘tussen’weer (is dat een bestaande term?) heb ik broccolisoep gemaakt.

Deze broccolisoep combineert namelijk een mooie frisgroene lentekleur met het verwarmende en vullende wat ik van winters eten fijn vind. Ideale soep dus voor vandaag/deze week.

Ik voegde 1,5 blokje groentebouillon toe aan de soep omdat ik dat zout genoeg vind. Als jij liever meer toevoegt kun je het beste gewoon 1,5 blokje tijdens het koken toevoegen en dan na het pureren van de soep beetje bij beetje wat meer van het bouillonblokje toevoegen. Dat doe je het makkelijkst door het blokje boven de soep te verkruimelen en dat dan goed door de soep heen te roeren. Proef of de soep zout genoeg is en voeg eventueel nog wat meer toe. Wees voorzichtig want tè zout is echt niet lekker.

Ik kan me voorstellen dat je naar beneden bent gescrollt en denkt dat ik een typefout heb gemaakt bij het aantal tenen knoflook voor deze soep, maar dat is niet het geval. Er gaan echt 4 tenen knoflook in deze soep; 1 teen knoflook per persoon. Dat smaakt lang niet zo intens als dat het klinkt. Het tilt de soep gewoon naar een hoger niveau en maakt de soep ook wat zoeter. Probeer het uit zou ik zeggen!

Broccolisoep

Cathy
Bij soep is het vaak zo dat hoe simpeler het recept is hoe lekkerder de soep!
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gele ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram broccoli
  • 1 aardappel of 2 kleine aardappels
  • 1,5 liter water
  • 1,5 – 2 groentebouillonblokjes
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de ui.
  • Verhit in een kookpan wat olie of plantaardige boter. Fruit hierin de ui op een laag vuur aan.
  • Pers de tenen knoflook boven de kookpan uit en fruit mee.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, was ze en laat even uitlekken.
  • Was en schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
  • Doe de broccoliroosjes en de blokjes aardappel in de kookpan en bak 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten koken totdat de broccoli en de stukjes aardappel gaar zijn.
  • Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng extra op smaak met zwarte peper. Voor wat meer pit kun je ook chilivlokken of pul biber toevoegen.
Trefwoord Broccolisoep, Lactosevrij, Melkvrij, Plantaardig, Soep, Vega, Vegan

Dit vind je misschien ook leuk...