Recepten

Choco Dalgona

Ik was onlangs ergens waar een koffieautomaat stond. Nu is dat voor de meeste mensen niet heel spannend, maar als je lactosevrij eet en drinkt dan zijn de dingen in zo’n automaat ineens een stuk specialer. Als je buikpijn krijgt van zoiets als café au lait, cappucino of Wiener melange dan kom je namelijk niet zo gauw op het idee om zo’n koffie te kiezen uit de automaat. Maar, ik had mijn lactasepillen bij me en besloot weer eens een speciale koffie te drinken.

Ik zette het bekertje eronder en drukte op de knop voor Wiener melange. Eerst kwam er melk uit de machine, toen een portie chocomel, toen koffie en als finishing touch een laagje melkschuim. Ik vond de koffie best prima te drinken, maar het proces vond ik een stuk interessanter.

Ik kreeg zin om zelf een koffie te maken met laagjes, maar ik realiseerde me ook dat ik geen melkopschuimer had. Dat betekende dat iets met melkschuim geen goed idee was.

Maar wat nu als ik geen melkschuim maak, maar koffieschuim? Dan heb je tòch dat lekkere luchtige effect in het drinken. Gelukkig hebben we op Instagram, Pinterest en elk ander social mediakanaal Dalgona koffie voorbij zien komen. Die Dalgona koffie is in principe een koffieschuim op koude melk.

Dat koude element vond ik niet zo’n goed idee en ik wilde nog steeds iets maken wat mij deed denken aan de laagjes van de Wiener melange. Ik kwam op het idee om in plaats van koude melk warme chocomel te gebruiken. Zodat het al meer op de Weense koffie lijkt, maar ook omdat dat mij in dit seizoen ook net iets lekkerder leek.

En dus, maakte ik chocomel en deed ik daar bovenop koffiemousse. Een echte verwenkoffie, met laagjes, schuim en chocolade. Ik heb genoten!

Choco Dalgona

Cathy
Luchtige koffiemousse en heerlijke chocomel is gecombineerd nòg lekkerder. Wat een verwenmoment.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Drankjes, Nagerecht
Keuken Koreaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Chocomel

  • 400 ml lactosevrije of plantaardige melk
  • 2 theelepels cacoapoeder
  • 2 theelepels suiker

Dalgona

  • 3 theelepels oploskoffie
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

Chocomel

  • Doe de melkvervanger in een mok en verwarm in de magnetron. Zorg ervoor dat de melk niet overkookt.
  • Voeg de cacoapoeder en suiker toe en roer goed door.

Dalgona

  • Doe oploskoffie, koud water en suiker in een mengkom en mix dit op hoog vermogen met een mixer gedurende 5 – 10 minuten totdat de koffie een mooi schuim is geworden.
  • Schenk de helft van de warme chocomel in een groot glas en lepel de helft van de koffiemousse erbovenop. Maak af met wat gezeefde cacoapoeder.
Trefwoord Chocomel, Dalgona, Koffie, Koffiemousse, Lactosevrij

Dit vind je misschien ook leuk...