Recepten

Courgettesoep

Ik weet niet of ik de enige ben, maar als ik in de supermarkt zie dat de courgettes 1+1 gratis zijn, neem ik er altijd twee mee. Ook al hebben we de week ervoor ook al courgettes gegeten.

Ik vind courgette een fijne groente; het is vrij neutraal van smaak, maar het voegt wel altijd iets toe aan een gerecht. Wraps of lasagne maak ik áltijd met courgette erin. Maar… als je de hele zomer bijna elke week courgettes aan het eten bent, wil je wel eens iets anders. Of misschien is het warm en moet die ene courgette die nog ligt toch écht op.

Daar is dit recept ideaal voor! Met wat simpele ingrediënten tover je zo een heerlijke soep op tafel. Eentje die hier in ieder geval vaker op tafel gaat komen. Door te variëren met de kruiden kun je de soep elke keer weer anders laten smaken. Probeer bijvoorbeeld eens verse platte peterselie of munt, bieslook of basilicum.

Courgettesoep

Cathy
Simpele en lekkere manier om courgettes te gebruiken
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • ¼ theelepel gedroogde tijm optioneel
  • 400 ml kippenbouillon
  • 50 ml lactosevrije kookroom, haverroom of sojaroom
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit in wat olie aan in een soeppan. Pers de knoflook erbij uit en fruit mee.
  • Snijd in de tussentijd de courgette in kleine stukjes. Voeg toe aan de soeppan en kruid met wat peper.
  • Voeg de gedroogde tijm en de bouillon toe en laat ongeveer 10 tot 15 minuten koken, totdat de courgette zacht is.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender.
    Schenk terug in de soeppan, voeg de kookroom toe en breng extra op smaak met peper en zout.
Trefwoord Courgette, Courgettesoep, Lactosevrij, Noedelsoep

Dit vind je misschien ook leuk...