Geen categorie

Dalgona met likeur

Een ijskoffie met een lichte kick; zo kun je deze dalgona koffie met likeur omschrijven. De likeur voegt vooral een extra diepte aan de smaak toe dankzij de romigheid en zoetheid van de alcoholische dranken. Maak het af met een lactosevrij of plantaardige melk, zoals amandelmelk.

Met dit recept maak je twee dalgona koffie’s. Op die manier heb je iets te delen, of heb je meer voor jezelf, want deze koffie is zo lekker dat je er makkelijk twee van wilt drinken. En aangezien er alleen wat likeur aan is toegevoegd ga je ook niet dronken worden van deze koffie. Zou je dat wel willen? Voeg dan wat vodka of whiskey, naar smaak, toe.

Met whiskey wordt het een Irish/Irish/Italian coffee en met de toevoeging van vodka wordt het een Russian/Irish/Italian coffee. Oh, en het idee van koffie opkloppen komt uit Korea. Dat betekent dat je niet eens op vakantie hoeft te gaan deze zomer om tòch internationale smaken te hebben.

Dalgona met likeur

Cathy
Extra luxe verwenkoffie
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Cocktails, Drank, Drankjes
Keuken Iers, Italiaans, Koreaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Dalgona koffie mousse

  • 3 theelepels oploskoffie
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels koud water

Koffie

  • 500 – 600 ml lactosevrije of plantaardige melk
  • 40 ml Bailey's almond lactosevrij
  • 40 ml Amaretto likeur
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Maak de dalgona mousse door de oploskoffie, suiker en het water met behulp van een mixer te mixen.
  • Na ongeveer 5 minuten mixen op de hoogste stand is de oploskoffie een koffiemousse geworden.
    De mousse is stevig genoeg als je de kom met de mousse op de kop kunt houden en de mousse niet uit de kom loopt.
  • Vul de longdrinkglazen met koude lactosevrije of plantaardige melk en ijsblokjes.
  • Voeg de Bailey's likeur en de Amaretto toe.
  • Genieten.
Trefwoord Amaretto, Bailey’s, Dalgona, Koffie, Lactosevrij, Melkvrij

Dit vind je misschien ook leuk...