Enchilada's Melk Weg in de keuken
Recepten

Enchilada’s

Sommige gerechten kosten wat extra tijd en afwas om te maken, maar zijn het waard omdat ze zo lekker zijn. Ècht comfort food. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld lasagne, goulash of rendang èn deze enchilada’s. Als het regent of als ik een baaldag heb kan ik zo genieten van deze lekker kazige wraps.

De saus en de oventijd zorgen voor extra afwas, maar zorgen ook voor veel smaak. Het recept voor de saus komt van Francesca Kookt (https://www.francescakookt.nl/kip-enchiladas-met-bonen/). Ik gebruik meer saus dan haar originele recept, omdat ik van saus houd. Het zorgt er ook voor dat als je restjes hebt, deze de volgende dag ook lekker zijn. Meestal bewaar ik stiekem een stukje enchilada om de volgende dag bij de lunch op te kunnen eten; genieten!

Ik vul deze enchilada’s met kip en veel groente, maar als je zin hebt in andere groenten of als je iets niet lekker vind kun je het gewoon vervangen. Je kunt ze bijvoorbeeld vegetarisch maken door er (verschillende soorten) bonen bij te doen. Door de kaas en de saus wordt alles in deze wraps lekker.

Enchilada's Melk Weg in de keuken

Enchilada’s

Cathy
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-mex
Porties 4 enchilada’s

Equipment

  • pan
  • sauspan
  • ovenschaal
  • soeplepel
  • grote mok

Ingrediënten
  

Wrapvulling

  • 4 wraps volkoren
  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram maiskorrels
  • kipkruiden of peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder mild
  • snufje cayannepeper
  • 150 – 200 gram geraspte kaas

Enchiladasaus

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder mild
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 250 – 300 ml kippenbouillon

Instructies
 

Vulling

  • Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes of reepjes en kruid de blokjes licht met kipkruiden of peper en zout. Bak de kipfilet bruin in de pan met wat olie of boter.
    Snipper in de tussentijd de ui en snijd de paprika in reepjes of blokjes.
  • Fruit het uitje mee met de kip en voeg vervolgens de gesneden paprika toe. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in schijfjes.
  • Voeg de courgette erbij, zodra de paprika wat zachter is geworden. Kruid het mengsel met het komijnpoeder, paprikapoeder en de cayennepeper. Meng goed en laat even doorbakken totdat het grootste gedeelte van het vocht is verdampt.
  • Bak vervolgens de champignons en een geperst teentje knoflook mee. Voeg de uitgelekte maiskorrels erbij als de champignons gaar zijn. Roer dit even door en zet het vuur uit.

Enchiladasaus

  • Verwarm in een pannetje op het vuur of in een mok 300 ml kokend water met een ⅓ kippenbouillontablet om kippenbouillon te maken.
  • Doe de olie in een sauspannetje en pers het teentje knoflook erboven uit. Zet het vuur niet te hoog, want anders verbrand de knoflook. Laat de olie met knoflook even warm worden, zodat de knoflook gaat geuren.
  • Voeg vervolgens de bloem, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, komijn en oregano hier aan toe. Roer het even met een garde door zodat de kruiden en de bloem de olie goed opnemen. Laat dit ongeveer 2-3 minuten bakken, zodat de bloem gaar wordt.
  • Neem vervolgens een soeplepel en voeg een soeplepel kippenbouillon toe aan het bloemmengsel. Roer dit goed door met de garde zodat je geen klontjes krijgt.
    Voeg, als de saus wat ingedikt is, weer een lepel bouillon toe. Herhaal dit totdat je ongeveer 250 ml bouillon hebt toegevoegd. Voeg de rest van de bouillon toe als de saus te dik is. Een dikkere saus werkt makkelijker bij het vullen van de wraps, maar verder maakt het niet zo uit hoe dik de saus is op dit punt.

Wraps maken

  • Verwarm de oven voor op 200° C en vet een ovenschaal in.
  • Neem een wrap en leg die op een plat oppervlak. Verdeel een soeplepel saus over de wrap, zodat de hele wrap bedekt is met saus. Vul de wrap met een kwart van het kipmengsel. Strooi zo veel of zo weinig kaas als je wilt erover heen, vouw de wrap dicht en leg het in de ingevette ovenschaal.
    Herhaal dit met de andere drie wraps.
  • Verdeel de rest van de saus over de wraps in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover heen en bak de enchilada’s in de oven op 200°C in 20 minuten goudbruin.
Trefwoord Enchilada’s, Kip, Mexicaans, Wraps

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *