Recepten

Falafelbowl

Wat eten betreft, wil het oog soms ook wel wat. Een mooi opgemaakt bord laat het eten nog net wat lekkerder smaken. En laat ook zeker het eten als iets speciaals of als een feestje aanvoelen. Zo ook bij deze falafelbowl. Waar ik normaal gesproken falafel in een pitabroodje prop met wat groenten en knoflooksaus, ziet deze falafelbowl er een stuk gezelliger en kleurrijker uit.

Er staat een lekker lang weekend voor de deur met hemelvaart. Het weer belooft niet super goed te worden, maar misschien kun je toch nog wat zonnestralen opvangen. Ga dan bijvoorbeeld lekker picknicken in het park of ga lekker op het balkon zitten. Ik durf te garanderen dat het met deze falafelbowl erbij ineens een stuk feestelijker en kleurrijker wordt.

Aangezien we allemaal nog steeds afstand moeten houden is het recept voor zelfgemaakte knoflooksaus dat je hier kunt vinden, ook wel handig. Het is sowieso altijd een goed idee om deze knoflooksaus te maken, want het is verslavend lekker. Laat het smaken en fijn weekend!

Falafelbowl

Cathy
Het oog wilt soms ook wat, dus maak in plaats van een broodje falafel eens een mooie falafelbowl.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 rode paprika of paprikamix
  • 200 gram falafel
  • ½ komkommer
  • 10-16 cherrytomaatjes
  • 6 bladeren kropsla of botersla
  • knoflooksaus

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verhit wat lactosevrije boter of zonnebloemolie in een pan en bak, op een lage temperatuur, de zoete aardappelblokjes totdat deze gaar zijn.
  • Afhankelijk van de grootte van de blokjes duurt het ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. Je kunt de blokjes beter wat langer bakken op een lage temperatuur, in plaats van kort op een hoge temperatuur, want zoete aardappel verbrandt snel door het suikergehalte.
  • Snijd de paprika in reepjes. Bak de paprika aan èèn kant van de pan waar je de zoete aardappel in bakt, zodat je minder hoeft af te wassen, of bak de paprika in een andere pan.
    Bak de paprika totdat deze zacht en gaar is.
  • Verhit een laagje lactosevrije boter of zonnebloemolie in een pan en bak hierin de falafel aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Was de sla, komkommer en tomaat en snijd alles in stukjes.
  • Leg de blaadjes sla aan een kant van de kom/het bord en plaats daarnaast de gesneden komkommer en tomaat.
    Verdeel de zoete aardappel en de paprika ook over het bord, plaats de falafel bovenop het geheel en maak af met knoflooksaus.
Trefwoord Bowl, Falafel, Komkommer, Kropsla, Lactosevrij, Picknick, Tomaat, Zoete aardappel

Dit vind je misschien ook leuk...