Recepten

Geroosterde paprikasoep

Als je een driegangen diner maakt tijdens Kerstmis is een lekkere soep onmisbaar. Natuurlijk moet de soep dan niet rijkgevuld zijn, want dan heb je al geen honger meer voor de andere twee gangen. Deze geroosterde paprikasoep is dan ook een perfect voorgerecht.

Doordat deze soep geen balletjes, geen toegevoegde stukjes groente en geen rijst of vermicelli heeft is het een vrij lichte soep. Deze paprikasoep bestaat puur uit groenten en bouillon en is super simpel om te maken. Geroosterde paprika’s, ui, knoflook en bouillon is alles wat je nodig hebt. En misschien wat extra peper.

Ik kan me voorstellen dat je denkt dat een soep die zo simpel is vast ook saai zal smaken. Dat is totaal niet het geval. Doordat je vrij weinig toevoegt proef je juist de pure en zoete smaak van de ui, knoflook en paprika.

Die zoete smaak krijg je door de paprika’s van te voren in de oven te roosteren. Als je geen oven hebt, kun je de paprika’s ook grillen in het vuur van het gasfornuis (en vervolgens het zwartgeblakerde vel er van af te pellen), maar aangezien ik een elektrische kookplaat heb rooster ik ze in de oven. Als dat allebei geen optie is kun je ook geroosterde paprika uit pot gebruiken. In dat geval voeg je de paprika toe nadat de knoflook is gefruit. De rest van het recept blijft dan hetzelfde.

Geroosterde paprikasoep

Cathy
Deze zoete paprikasoep is lekker licht en daardoor een ideaal voorgerecht.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele of rode ui
  • 600 ml groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht (oven 200 °C ).
  • Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten en de zaden.
  • Leg de paprika’s met de binnenkant naar beneden op de bakplaat van de oven. Plaats de bakplaat net boven het midden van de oven.
  • Rooster de paprika’s totdat het vel een beetje zwart wordt en de paprika’s zacht zijn, ongeveer 25 minuten.
  • Verwarm in een kleine soeppan een beetje olie. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan met olie. Fruit de ui op een halflage temperatuur.
  • Pers de tenen knoflook uit boven de soeppan en bak een minuut of 3 mee, zodat de scherpe smaak van de knoflook wat milder wordt.
  • Snijd de geroosterde paprika in kleine stukken en voeg deze toe aan de soeppan met ui en knoflook. Bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten koken. Zorg ervoor dat de paprikastukken onder de bouillon staan.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe.
    Voeg wat extra bouillon toe als de soep te dik is.
Trefwoord Geroosterde paprika, Geroosterde paprikasoep, Hoofdgerecht, Lactosevrij, Lunch, Melkvrij, Paprikasoep, Vega, Vegan, Voorgerecht, Zuivelvrij

Dit vind je misschien ook leuk...