Zoete aardappel paprikasoep
Recepten

Geroosterde zoete aardappel en paprikasoep

Of het nu heel warm weer is of koud en regenachtig weer, soep gaat er altijd in. Het kost vrij weinig moeite, maar is wel altijd lekker en het is een simpele manier om groente binnen te krijgen.

Soep is ook leuk om mee te experimenteren en steeds weer nieuwe recepten van te proberen. Het gebeurt namelijk bij mij niet vaak dat een soeprecept teleurstelt. Dat is met nieuwe recepten voor avondeten uitproberen wèl vaker het geval; dan denk ik dat iets heel lekker wordt, maar vind ik het ontzettend tegenvallen. Soep is eigenlijk altijd goed. Misschien heb ik dat van mijn moeder overgenomen, zij eet bijna elke dag wel een kommetje soep bij de lunch en wordt heel vrolijk van een lekker vers soepje.

Een gepureerde soep zoals deze is puur van smaak en lekker licht. Ik maak er dan ook meestal nog iets bij als we het als avondeten hebben. Een salade, panini, belegde broodjes, stokbrood met allioli of pannenkoeken smaken allemaal heel lekker bij deze soep.

Zoete aardappel paprikasoep

Geroosterde zoete aardappel en paprikasoep

Cathy
Een simpele soep met veel smaak en weinig poespas.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Amerikaans

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika
  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout
  • ¼ rode peper of snufje cayennepeper
  • 1 rode ui
  • 500 ml kippenbouillon of groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de zoete aardappel en de rode paprika in blokjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Druppel een eetlepel olie over de groenten en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak 20 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn.
  • Voeg in een soeppan een scheutje olie toe en bak hierin op laag vuur de ui glazig.
  • Voeg vervolgens de zoete aardappel en de paprika uit de oven aan de pan toe en roer dit even door. Voeg de bouillon erbij en laat 8-10 minuten koken.
  • Pureer de soep met behulp van een blender of een staafmixer.

Notities

Voor een vegetarische soep vervang je de kippenbouillon door groentebouillon.
Trefwoord Lactosevrij, Paprika, Soep, Zoete aardappel

Dit vind je misschien ook leuk...