Recepten

Gnocchi met mozzarella

Soms bedenk ik een recept en heb ik het idee ‘eens kijken of dit lekker gaat worden’ en andere keren ben ik er zeker van dat iets lekker gaat worden. Dat laatste had ik ook met dit gerecht. Na het proeven vond ik het zelfs zo lekker dat het nu tot een van mijn favoriete gerechten behoort. Naast dat deze ovenschotel erg lekker is, is het ook simpel te maken en vega!

Mozzarella

De mozzarella die ik voor dit recept gebruik is de lactosevrije mozzarella van Galbani. Jammer genoeg is de lactosevrije mozzarella best prijzig. Gelukkig is hij wel regelmatig in de bonus, maar ik kan me voorstellen dat het niet de meest handige keuze voor iedereen is.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om in plaats van de lactosevrije mozzarella een mozzarella te kiezen die laag in lactose is. Dat scheelt ongeveer € 0,80 (Galbani lv kost € 1,49, goedkoopste en laag in lactose €0,59). Qua lactose is het verschil ongeveer 1,5 gram minder aan lactose als je kiest voor de lactosevrije variant in plaats van een ‘gewone’ bol die laag in lactose is.

Een andere optie is de geraspte mozzarella van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Deze bevat geen lactose (toch altijd even het etiket checken!), is minder duur dan een bol lactosevrije mozzarella (maar duurder dan de goedkoopste ‘gewone’ mozzarella) en is ook vrij vaak in de bonus. Het enige verschil is dat deze rasp een beetje droger is dan de bolvariant, maar uiteindelijk maakt dat niet veel verschil.

Gnocchi

Gnocchi is een ontzettend handige pastasoort, want het is klaar in 2 minuten en het is heel veelzijdig. Het is gemaakt van aardappelpuree, dus je kunt het combineren met dingen die lekker smaken met aardappel; spekjes, ui en sperziebonen bijvoorbeeld. Maar omdat het toch een pastasoort is smaakt het ook lekker met tomatensaus, tonijn, verschillende soorten pesto en alle andere dingen die ook bij pasta erg lekker zijn. En de combinatie uit dit recept met rode pesto, groenten en mozzarella is echt heel lekker.

Gnocchi met mozzarella

Cathy
Een recept om aan de favoriete recepten toe te voegen!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 22 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 47 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's
  • 2-3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 1 eetlepel verse basilicum fijngesneden
  • peper naar smaak
  • 500 gram gnocchi mini of gewoon
  • 1 bol lactosevrije mozzarella

Instructies
 

Groenten

  • Snipper de rode ui fijn. Snijd de courgette en de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verhit in een koekenpan een beetje olie of boter op een middelhoge temperatuur.
  • Fruit de ui aan in de pan.
  • Voeg dan de courgette toe en bak ook deze mee.
  • Voeg, als de courgette wat zachter is geworden, de paprika’s toe aan de pan en bak mee.
  • Bak de groenten totdat het grootste gedeelte van het water uit de groenten is verdampt.
  • Pers de tenen knoflook uit boven de pan, voeg de rode pesto, verse gesneden basilicum en zwarte peper toe. Zet de temperatuur laag.

Gnocchi

  • Breng in een kookpan ongeveer een halve liter gezouten water aan de kook.
  • Doe de gnocchi in het kokende water en kook 2 minuten. Schep de gnocchi uit het kokende water en doe ze direct bij het groentemengsel.
  • Roer de gnocchi en het groentemengsel goed door elkaar heen.

Oven

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verdeel de helft van de gnocchi en groentes over een ovenschaal. Verscheur een kwart van de bol mozzarella en verdeel de stukjes over de gnocchi. Doe de rest van de gnocchi eroverheen en scheur de rest van de mozzarella over de bovenkant.
  • Schuif de ovenschotel de voorverwarmde oven in en bak totdat de mozzarella gesmolten is en mooi bruin begint te worden (10- 15 minuten).
Trefwoord Gnocchi, Lactosevrij, Mozzarella, Pasta, Pesto, Rode pesto, Vega, Vegetarisch

Dit vind je misschien ook leuk...