Recepten

Gnocchi met spekjes en sperziebonen

Deze gnocchi is echt een van mijn favoriete gerechten. Het is simpel, smaakvol, vullend en het heeft verschillende texturen en smaken die elkaar aanvullen. Een bijkomend voordeel is dat je niet veel nodig hebt om dit te maken, je niet hoeft te snijden, niets hoeft voor te koken en je dus uiteindelijk niet veel afwas hebt. Altijd fijn!

In het recept hieronder omschrijf ik de methode waarop je het beste resultaat krijgt met dit recept, maar om eerlijk te zijn maak ik dit gerecht altijd in 1 pan. Ik bak de spekjes aan, voeg de sperziebonen toe en als de sperziebonen gaar zijn voeg ik de cherrytomaten en pesto toe. Dit bak ik een minuut of twee mee. Dan doe ik dit groentemengsel op een bord. Verhit ik wat olie in de pan en bak dan de gnocchi krokant. Dan voeg ik de groentes weer toe aan de pan en hussel ik alles door elkaar. Op deze manier heb ik de minste afwas.

De bovenstaande manier kost alleen wat meer tijd, omdat je alles achter elkaar doet in plaats van tegelijkertijd. Een aandachtspuntje bij de bovenstaande manier is dat je echt direct moet beginnen met eten, zodra alles door elkaar is gemengd, omdat anders de gnocchi zacht wordt en dat is juist wat dit recept zo lekker maakt.

Dùs of weinig afwas en snel beginnen met eten of 1 pan meer afwas en het iets rustiger aan kunnen doen. Je mag zelf kiezen.

Let op: in dit recept gebruik ik pesto. Als je deze in de supermarkt koopt is er soms melk aan toegevoegd, dus lees het etiket goed. Als er melk tussen haakjes achter pecorino kaas of grana padano staat, dan kun je dat negeren als je lactose-intolerant bent. Deze kaassoorten bevatten namelijk wel melk, maar geen lactose meer door het rijpingsproces dat ze doormaken.

Gnocchi met spekjes en sperziebonen

Cathy
Een simpel en vullend eenpansgerecht. Een van mijn favoriete gerechten.
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spekjes
  • 350 gram bevroren sperziebonen
  • 150 gram cherrytomaten
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 250 gram gnocchi

Instructies
 

  • Bak de spekreepjes in een koekenpan en bak totdat deze lichtbruin zijn.
  • Voeg de bevroren sperzieboontjes toe aan de pan met spekjes en roer good door. Laat bakken totdat de boontjes gaar zijn.
  • Bak in de tussentijd de gnocchi door een klein laagje olie in een pan te doen en de gnocchi hierin aan beide kanten bruin en krokant te bakken.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg bij de sperzieboontjes. Voeg ook de pesto erbij en laat 2-3 minuten meebakken.
  • Doe de krokante gnocchi bij de pan met de sperzieboontjes en roer even door. Voeg naar smaak peper toe.
Trefwoord Gnocchi, Laag in lactose, Pesto, Spekjes, Sperziebonen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *