Recepten

Groentesoep

Sommige recepten zijn zo simpel dat ik geneigd ben om ze niet te delen, maar misschien is die eenvoud juist heel goed. Als ik terug denk aan mijn studententijd dan zie ik juist heel erg de waarde van recepten die snel, voedzaam en altijd goed zijn. Deze groentesoep is daar een goed voorbeeld van.

Ik heb eigenlijk mijn hele leven wel meegeholpen met koken. Toen ik klein was mocht ik nog niet veel doen behalve ingrediënten verzamelen en proeven, maar vanaf een jaar of 8 hielp ik volgens mij wel goed mee. Schillen, snijden, roeren en mengen behoorden toen tot mijn takenpakket.

Toen ik op kamers ging zou je dan ook verwachten dat ik best goed zou kunnen koken, maar dat viel toch een beetje tegen. Ik wist prima hoe gerechten gemaakt moesten worden, maar het kunnen timen dat de aardappels, groenten en vlees op hetzelfde moment gaar waren? Voordat dat goed ging waren we een tijd verder. En dat is ook logisch; op school doe je ook eerst kennis op en werk je daarna pas aan je inzicht.

Ik wist van veel recepten hoe ze gemaakt moesten worden en welke ingrediënten ik nodig had, maar kon het zelf nog niet uitvoeren of niet goed genoeg uitvoeren. Een voorbeeld daarvan is het recept voor deze groentesoep; ik wist dat je groenten, soepballetjes en bouillon bij elkaar doet, maar toch was mijn soep nooit zo lekker als hoe ik het bij mijn ouders voorgezet kreeg.

Ik weet niet of jij bijvoorbeeld eens aan jouw moeder, oma of tante hebt gevraagd hoe zij een gerecht maken, maar de recepten die vaak gemaakt worden maken zij meestal op de tast/smaak. De hoeveelheden aangeven die gebruikt worden is dan ook erg moeilijk. Dat snap ik, want recepten die ik vaak maak worden ook op de tast gedaan, daar krijg je een soort gemak in, maar dat maakt het niet makkelijk om dat recept dan aan iemand anders te leren.

Ik weeg en meet nu dus met elk gerecht dat ik voor de website alles af. Dat voelt soms een beetje raar, maar dat maakt het delen wel een stuk handiger. Dat zorgt er ook voor dat een simpel recept, zoals voor deze groentesoep, duidelijk is en jij en ik allebei hetzelfde resultaat krijgen. Smullen dus!

Groentesoep

Cathy
Dit recept voor groentesoep is simpel, staat zo op tafel en is áltijd goed.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram fijne soepgroenten
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 250 gram rundergehakt ongekruid
  • theelepel gehaktkruiden

Instructies
 

  • Was de fijne soepgroenten en doe ze in een ruime soeppan.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook met de deksel op de pan.
  • Kruid het ongekruide gehakt door er 1,5 theelepel gehaktkruiden aan toe te voegen. Rol er kleine soepballen van.
  • Voeg alle gehaktballetjes toe aan de kokende soep. Laat 15 minuten koken, zodat de balletjes garen.
Trefwoord Bami nasi groenten, Champignonsoep, Gehaktballetjes, Groentesoep, Lactosevrij, Soepballetjes, Zuivelvrij

Dit vind je misschien ook leuk...