Recepten

Guacamole

Het is weer bijna weekend! En het blijft nog wel even lekker zonnig en een aangename temperatuur. Tijd voor een lekkere domibo of een lekker relaxte maaltijd dit weekend. Tijd dus om guacamole te maken.

Guacamole is vrij simpel om te maken, maar het geeft ontzettend veel smaak. Het is lekker fris en smeuïg (ik hoop dat jij niet tot de groep mensen behoort die smeuïg een vreselijk woord vinden hahaha, anders; sorry). De sjalot, rode peper, tomaat en limoensap geven een hele subtiele, maar heerlijke smaak aan deze dip.

Dat maakt het dan ook een perfecte dip bij nacho’s of als spread op wraps of taco’s.

De avocado’s bevatten trouwens ook een grote hoeveelheid gezonde vetten en dat compenseert vast wel voor die nacho’s met kaas waarbij dit zo lekker is he? 😉

Guacamole

Cathy
Heerlijk en gezonde dip of saus voor Mexicaanse gerechten.
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Dip, Lunch, Salade, Saus
Keuken Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalot of kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 2 avocado's
  • ½-1 rode peper
  • 1 eetlepel limoensap

Instructies
 

  • Snipper de sjalot of de rode ui heel fijn.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Snijd de kern uit de tomaat en snijd de tomaat dan in kleine stukjes.
  • Doe de gesneden sjalot/rode ui, knoflook en de tomaat in een kleine kom.
  • Snijd de avocado's doormidden en haal de pit eruit.
    Voeg de avocado toe aan de kom bij de rest en prak alles goed door elkaar.
  • Snijd een halve rode peper in kleine stukjes en voeg deze ook bij de guacamole erbij.
  • Snijd de limoen doormidden en pers uit. Voeg 1 eetlepel van het sap toe aan de guacamole.
  • Meng alles goed door elkaar en proef of er eventueel nog wat extra rode peper bij moet.
  • Lekker met nacho's, wraps of taco's.
Trefwoord Guacamole, Lactosevrij, Limoen, Melkvrij, Rode peper, Sjalot, Tomaat, Vega, Vegan

Dit vind je misschien ook leuk...