Recepten

Havermoutpap met banaan

Als ik mezelf ontzettend wil verwennen met een heerlijk ontbijt maak ik deze havermoutpap met banaan en pecannoten.

Het is super simpel om te maken, zit boordevol vezels en vitamines en is ook nog eens goedkoop om te maken.

Enige nadeel is wel dat je iets meer afwas hebt dan bij een boterham, maar dat is dit echt waard!

Je kunt er ook nog heel makkelijk mee variëren en experimenteren; vervang de pecannoten bijvoorbeeld eens door walnoten, hazelnoten of amandelen. De karamelsiroop kun je vervangen door honing of ahornsiroop. En in plaats van banaan zou je er (gebakken) appeltjes bij kunnen doen. Eigenlijk zit je met dit basisrecept altijd goed en kun je het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Havermoutpap met banaan

Cathy
Als ik mezelf wil verwennen met een heerlijk ontbijt maak ik deze havermoutpap met banaan en pecannoten. Het is super simpel om te maken, zit boordevol vezels en vitamines en is ook nog eens goedkoop om te maken.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 min
Rusttijd 5 min
Totale tijd 13 min
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1

Equipment

  • kookpannetje

Ingrediënten
  

  • 300 mililiter plantaardige melk of lactosevrije melk
  • 30 gram havermoutvlokken
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 1 banaan
  • 8 pecannoten
  • ½ theelepel karamelsiroop of honing

Instructies
 

  • Breng de melk met het zout en de kaneel aan de kook.
  • Voeg de havermout toe aan de kokende melk en laat 3 minuten doorkoken. Roer af en toe door.
  • Draai het vuur uit en laat de havermoutpap nog 5 minuten staan.
  • Prak de helft van de banaan en doe dit in een kommetje. Schep de havermoutpap hierop.
  • Snijd de andere helft van de banaan in schijfjes en leg deze over de bovenkant van de pap.
  • Breek de pecannoten in kleinere stukjes en sprenkel deze over het gerecht. Schenk de honing of karamelsiroop eroverheen om het lekker zoet te maken.
Trefwoord Banaan, Havermout, Havermoutpap, Lactosevrij, Pecannoten

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *