Recepten

Jack & Ginger

Ik houd van cocktails. Ik heb met kerst een cocktailshaker en mooie glazen gekregen, zodat ik ook thuis wat meer kan experimenteren met verschillende soorten cocktails. Tot nu toe maakte ik thuis vooral de watermelon fizz, strawberry fizz of deze Jack & Ginger. Die laatstgenoemde cocktail heb ik de afgelopen 4 jaar bij elke oudjaarsavond gedronken en is dus goed op weg om een vaste traditie te worden. Ik deel hem met jou, zodat het misschien ook bij jou een traditie wordt. Het zal in ieder geval een lekker drankje zijn.

De Jack & Ginger cocktail is vreselijk eenvoudig; je hebt een glas, ijsblokjes, limoensap (hoeft niet, mag wel), whiskey en ginger ale nodig. Geen shaker, geen eiwitten en geen exotische ingrediënten of dure mixdranken.

Laat die eenvoud overigens niet de indruk geven dat dit een saaie cocktail is. Je kunt het namelijk helemaal aan jouw eigen smaak aanpassen en dat vind ik altijd fijn.

Kies de ginger ale die jij lekker vindt. Ik kies altijd die van Royal Club, omdat ik die niet te zoet vind, er geen zoetstoffen inzitten (wel suiker) en deze overal te koop is.

De whiskey die je kiest geeft veel smaak aan deze cocktail en het is dus ook belangrijk dat je een whiskey kiest die jij lekker vindt. Jack Daniels is altijd goed. Wil je de cocktail iets spannender maken? Kies dan eens een meer rokerige whiskey. Dat geeft namelijk ook een rokerige smaak aan de cocktail.

Eigenlijk kun je elke soort whiskey (of bourbon natuurlijk) voor deze cocktail gebruiken. Je kunt dan zelf kiezen welke variant jij het lekkerst vindt. Tot mijn favorieten behoren (tot nu toe) Jack Daniels, Glen Talloch, Jameson, Highland Park (rokerig) en Jura (rokerig). Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld Jack Daniels Honey ook een lekkere smaak kan geven, maar deze heb ik nog niet geprobeerd.

Het laatste wat je ook zelf kunt bepalen is de sterkte van de cocktail. Voeg meer whiskey toe als je een sterkere cocktail wilt hebben. Als je een rokerige whiskey hebt kun je beter wat minder toevoegen, omdat het anders te veel gaat overheersen. Voeg dus eerst wat minder toe en proef of je het lekker vindt of dat er toch nog wat bij kan.

Geniet van de laatste dag van 2020! En dan wens ik je alvast een fijn, gelukkig en gezond 2021 toe.

Jack & Ginger

Cathy
Deze super makkelijke cocktail maak je met drie ingrediënten en zonder cocktailshaker.
Voorbereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Cocktails, Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • ijsblokjes ongeveer 8
  • limoensap naar smaak en optioneel
  • 30-50 ml whiskey
  • 150 ml ginger ale

Instructies
 

  • Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.
  • Voeg een aantal druppels limoensap toe (optioneel).
  • Meet 30 ml whiskey af met behulp van een barmaatje of maatbeker. Voeg toe aan het longdrinkglas.
  • Voeg 150 ml ginger ale toe en roer het geheel door.
  • Proef of de cocktail zo sterk genoeg is; voeg anders nog 20 ml whiskey toe en roer weer door.
Trefwoord Alcohol, Cocktail, Ginger ale, Jack Daniels, Oud en nieuw, Oudjaar, Whiskey, Whisky

Dit vind je misschien ook leuk...