Recepten

Kip fajitas

Ik vind basisrecepten écht een uitkomst. Het staat zo op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Dat is ook het geval met deze kip fajitas. De basis van kip, ui en paprika blijft altijd hetzelfde, maar met de toppings kun je lekker afwisselen. Extra leuk is het om een fajita bar te maken; doe alle toppings in kommetjes, zodat iedereen zelf zijn wrap kan samenstellen.

Kijk vooral ook in de koelkast of je nog groenten hebt die op moeten, zoals bijvoorbeeld champignons, maïskorrels, courgette, tomaten of kidneybonen. Zelfs een restje rijst smaakt lekker door de wrap heen.

En top jouw wrap af met geraspte kaas, lactosevrije crème fraîche/haverfracîche, salsa of guacamole. Hoe meer je toevoegt, hoe minder het nog lijkt op kip fajita, maar maakt dat echt uit? Lekker zal het sowieso zijn.

Ik houd van sausjes, dus meestal doe ik lactosevrije crème fraîche/haver fraîche combineren met de Chipotle saus van La Morena. dan is het lekker pittig en romig tegelijkertijd.

Als je geen extra toppings en sausjes toevoegt, zou ik iets meer komijn, cayennepeper en eventueel gerookt paprikapoeder toevoegen. De hoeveelheden kruiden in het recept zijn namelijk vooral om het niet al te erg te laten overheersen als je er nog allerlei toppings aan toevoegt.

Kip fajitas

Cathy
Dit basisrecept voor kip fajitas is simpel, maar daardoor een heerlijke basis om op voor te borduren.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kipfilet of kipdijfilet
  • peper en zout naar smaak
  • 1 gele ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gemalen komijnpoeder evt. meer
  • snufje cayennepeper
  • ¼ theelepel oregano
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder
  • sap van ¼ limoen
  • 4 tortillawraps

Optionele extra toppings

  • 200 gram gebakken champigons
  • 125 gram maïskorrels
  • 1 tomaat in blokjes
  • guacamole
  • salsa
  • lactosevrije crème fraîche of haver fraîche
  • geraspte kaas
  • La Morena chipotle saus

Instructies
 

  • Snijd de kip in stukjes of reepjes, snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Verhit wat olie of boter in een pan, voeg de kipfilet toe en kruid met peper en zout. Bak de kip bruin.
  • Voeg de gesneden ui en paprika toe aan de pan en zet het vuur wat lager.
  • Knijp een teentje knoflook uit boven de pan met het kipmengsel. Roer om en voeg paprikapoeder, komijn, cayennepoeder, oregano en gerookt paprikapoeder toe. Laat bakken totdat de paprika zacht is.
  • Voeg het sap van een partje limoen toe aan de kip- en groentenmengsel in de pan. Roer even door.
  • Verwarm in een andere koekenpan de tortillawraps op matig vuur. Bak ze totdat ze licht bruin worden (of langer als je krokante wraps wilt). Of verwarm de wraps even 10 seconden in een magnetron.
  • Serveer met toppings die jij lekker vindt, zoals bijvoorbeeld tomatenblokjes of salsa, geraspte kaas, maïs of gebakken champignons.
Trefwoord Fajitas, Gerookte paprikapoeder, Kip, Lactosevrij, Paprika

Dit vind je misschien ook leuk...