Recepten

Koolsalade

Soms kom je van die recepten tegen die heel simpel zijn en waarvan je niet de meest hoge verwachtigen hebt. Voor mij was dat een recept voor koolsalade. Het zag er simpel uit en ik besloot het te maken, met wat aanpassingen natuurlijk, maar het eindresultaat was vele malen beter dan ik me had voorgesteld.

Dit recept voor koolsalade is enorm simpel, maar zo lekker dat ik in ieder geval niet kon stoppen met eten. Ik heb het in een week verschillende keren gemaakt en aan het einde van de week waren we het nog steeds niet spuugzat. Voor mij een teken dat dit recept ècht geen aanpassingen meer nodig heeft.

Geniet van de koolsalade bij gehaktballetjes in tomatensaus, bij een hamburger of kipburger, bij gyros, shoarma of bij de bbq. Succes gegarandeerd.

Koolsalade

Cathy
Fris en lekker zoet door de rozijnen. De dressing is gemaakt met mayonaise, maar smaakt toch lekker licht.
Voorbereidingstijd 10 min
Rusttijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 375 gram spitskool
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 50 gram rozijnen

Dressing

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd of schaaf de spitskool in dunne slierten.
  • Snijd de peterselie heel fijn.
  • Meng in een grote kom de mayonaise, azijn, olie, honing, peper, zout en gesneden peterselie.
    Voeg de rozijnen en de gesneden spitskool toe aan de kom en roer goed door.
  • Laat minstens een half uur in de koelkast staan, zodat de spitskool wat zachter wordt en de dressing opneemt.
Trefwoord Aardappelsalade, Balsamicodressing, Koolsalade, Lactosevrij, Spitskool, Vega

Dit vind je misschien ook leuk...