Recepten

Krokante viswraps

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Ik wil vlees vaker laten staan en ik wil vlees vaker vervangen door bijvoorbeeld vis, want dat eet ik te weinig. Deze viswraps zijn een goede manier om vaker vis op tafel te zetten.

Om de vis te kruiden gebruik ik de krokante kip cajun kruiden van Verstegen (niet gesponsord). Ik bedacht me dat ik het lekker zou vinden om de vis in deze wrap een krokant laagje te geven, omdat het anders allemaal vrij zachte texturen zouden zijn. Met die kruiden van Verstegen lukt het om de vis te coaten met krokante stukjes cornflakes.

De kruiden in de kruidenmix zijn ‘cajun’ en dat houdt in dat er wat peper in zit, maar vooral paprika, gerookte paprika, tijm, oregano, komijn en knoflook. Heerlijk op kip, maar dus ook op vis. En al helemaal in een wrap als de groenten die je gebruikt ook gekruid zijn met komijn, paprika, gerookte paprika en knoflook.

Viswraps

Cathy
Probeer eens iets anders dan vlees in een wrap. Deze krokante viswraps hebben een lekkere bite en zitten boordevol groenten.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 140 gram mais uit blik
  • 2 tomaten
  • ¼ theelepel gemalen komijnpoeder
  • snufje cayennepeper
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 4 tortillawraps
  • 100 – 150 gram koolvisfilet ontdooid
  • kip cajun krokant kruiden Verstegen

Instructies
 

  • Ontdooi de koolvisfilet door deze de avond van tevoren op een bord in de koelkast te zetten.
  • Snipper de ui en fruit deze aan in een koekenpan met een klein beetje olie.
  • Snijd de paprika’s in dunne repen. Bak totdat de paprika wat zachter begint te worden.
  • Snijd dan de courgette in kleine blokjes en bak met de paprika en ui mee totdat alle groenten gaar beginnen te worden.
  • Pers de tenen knoflook uit boven de pan met groenten en bak 2 minuten mee.
  • Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de groenten in de pan.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de komijnpoeder, cayennepeper, oregano, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en wat peper en zout toe aan de groenten en meng alles goed door.
  • Snijd de stukken koolvisfilet in 6 kleine stukken.
  • Strooi een royale laag van de kip cajun krokant kruiden op een bord op in een kom. Wentel de stukjes vis er in totdat er een laagje van de krokant kruiden aan elke kan van de vis zit.
  • Verhit in een koekenpan een laagje olie of boter.
    Bak de gekruide stukken vis, aan alle zijdes, op halfhoog vuur totdat deze gaar zijn (ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
  • Verwarm de tortillawraps kort in de koekenpan totdat ze net iets bruiner worden.
  • Leg de wrap op het bord, verdeel het groentenmengsel over het midden van de wrap en leg hier de gebakken stukjes vis op. Vouw het uiteinde van de wrap naar binnen en vouw de zijkanten van de wrap dicht.
  • Ook lekker met lactosevrije crème fraîche of wat geraspte kaas.
Trefwoord Cajun, Courgette, Gerookte paprikapoeder, Knoflook, Komijn, Koolvis, Koolvisfilet, Lactosevrij, Mais, Melkvrij, Paprika, Paprikapoeder, Tortillawraps, Vissaus, Zuivelvrij

Dit vind je misschien ook leuk...