Recepten

Lemon Brownies

Ik houd van zure smaken en toen ik een recept voor deze lemon brownies voorbij zag komen, kon ik het dan ook niet weerstaan om ze te maken. Ze waren ontzettend goed gelukt en zullen vrij regelmatig gemaakt gaan worden hier. Vooral door de lekker frisse citroensmaak past het heerlijk bij zomers weer.

Hoewel de naam doet vermoeden dat hier chocolade in zit, is dat niet het geval. Wèl is de textuur lekker fudgy zoals bij een heerlijke chocolade brownie.

De lemon brownies bestaan uit twee onderdelen; een ‘cake’ laag en een glazuur. Zoals ik al zei houd ik ontzettend van zure smaken en vind ik het glazuur echt van toegevoegde waarde. Mijn vriend daarentegen houd er minder van en hij vond het zonder glazuur lekkerder; de brownies zijn dan wat subtieler van smaak en lijken meer op een heerlijk smeuïge citroencake. Dat geeft direct een goed excuus om deze brownies twee keer te maken; zodat je kunt proeven of jij ze lekkerder vind mèt of zonder glazuur.

Lemon Brownies

Cathy
Zoet, zuur en smeuïg!
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

Lemon Brownies

  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • ¼ theelepel zout

Citroen glazuur

  • 120 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Mix in een kom de suiker en boter romig. Dit doe je door de boter op kamertemperatuur te laten komen en een minuut of 10 de boter en suiker te mixen met behulp van een handmixer. Als het niet lukt om een luchtig en bleek mengsel te krijgen is de boter waarschijnlijk te koud. Dit kun je oplossen door het boter en suikermengsel kort in de magnetron te doen. Doe dit echt maar heel kort, want de boter mag niet smelten.
  • Als de boter en suiker romig zijn geklopt, voeg dan citroenrasp, citroensap en eieren erbij. Mix het tot het een geheel is.
  • Lepel de bloem voorzichtig door het luchtige mengsel, totdat de bloem is vermengd met de rest.
  • Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm van 33×23 cm. Bak de brownies goudbruin op 175° gedurende 30-35 minuten.
  • Maak het glazuur terwijl de brownies in de oven staan. Roer hiervoor de poedersuiker en citroensap goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten.
  • Haal de brownies uit de oven als deze goudbruin en gaar zijn. Verdeel het glazuur over de brownies terwijl ze nog warm zijn (al een beetje afgekoeld; niet meer heet). Laat vervolgens in de vorm afkoelen en snijd er dan stukken van.

Notities

Gebruik alleen biologische citroenen om te raspen, niet biologische citroenen hebben een waslaagje dat je niet in je gebak wilt hebben. Als je geen biologische citroenen kunt vinden kun je de rasp weg laten of kun je in de winkel citroenrasp in een bakje vinden bij de bakproducten.
Trefwoord Brownies, Citroen, Lemon

Dit vind je misschien ook leuk...