Recepten

Mexicaanse tomatensoep

Het is alweer een poosje geleden dat ik een soeprecept heb gedeeld en gezien het regenachtige en frisse weer van de afgelopen week vond ik het ook wel weer tijd om soep te eten. En aangezien het met dit weer ook prima is om de oven even aan te zetten, maak ik een soep die als basis geroosterde tomaten en paprika heeft.

Het moet natuurlijk wel het liefst een maaltijdsoep zijn, zodat je er alleen wat brood bij hoeft te snijden en je een avondmaaltijd hebt, dus heb ik de soep gevuld met extra groenten en gehaktballetjes. Aangezien ik ontzettend houd van TexMex smaken heb ik de gehaktballetjes gekruid met paprikapoeder en komijn en heb ik extra mais toegevoegd.

Nu hoor ik je denken; ‘mais in de soep?’. Ja, en dat is nog lekker ook. Het maakt alles wat zoeter, zorgt voor wat meer vezels en zorgt er ook voor dat de soep meer vult en een maaltijdsoep wordt.

Mexicaanse tomatensoep

Cathy
Vullend, verwarmend en lekker.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Nederlands, Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Soepbasis

  • 500 gram romatomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml groentebouillon

Mexicaanse gehaktballetjes

  • 250 gram gehakt gekruid
  • 1 eetlepel paneermeel of ¾ verkruimeld beschuit
  • ½ theelepel paparikapoeder
  • ¼ theelepel gemalen komijnpoeder
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder

Extra topping

  • 60 gram mais

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaten, paprika en ui in grove stukken en de teentjes knoflook in schijfjes.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenschaal. Doe de gesneden groente erop, besprenkel met olie en kruid met peper. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 20-25 minuten roosteren.
  • Maak de soepballetjes door het gehakt te mengen met paneermeel of beschuit, de paprikapoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Kneed goed door en draai er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes bruin en gaar.
  • Breng in een soeppan 400 ml groentebouillon aan de kook. Doe de groenten erbij en pureer met de staafmixer of blender.
  • Doe de gehaktballetjes in de soep en voeg de maiskorrels toe.
Trefwoord Gehaktballetjes, Gerookte paprikapoeder, Geroosterde paprika, Geroosterde tomaten, Lactosevrij, Mais, Melkvrij, Paprika, Tomatensoep

Dit vind je misschien ook leuk...