Recepten

Nacho’s met knoflooksaus

In deze tijd van coronaregels en veel binnenzitten, hebben mijn vriend en ik de bordspelletjes en kaartspelletjes weer ontdekt. In het weekend nemen we de tijd om ‘s middags of ‘s avonds een aantal uur ontspannen spelletjes te spelen met wat lekkers te eten en te drinken. We hebben best een aantal spellen in onze kast staan, maar we vallen meestal terug op Skipbo (een kaartspel waarbij je stapeltjes maakt met kaarten van 1-12), Century (een bordspel dat heel kort door de bocht wat weg heeft van Kolonisten van Catan maar in tegenstelling tot dat spel wèl te spelen is met twee personen) en Ticket to Ride (waarbij je een treinroute aanlegt). Als jij nog een aanrader hebt voor een spel met twee personen mail me dan! Een nieuw spel erbij is altijd leuk.

Maar terug naar het punt van deze post; het eten tijdens zo’n bordspelmiddag of avond. Het is namelijk best onhandig om de tafel vol te hebben liggen met kaarten, een bordspel en pionnen en dan ook nog eens twee of drie pannen en twee borden op tafel te moeten zetten. Dus dan is een bak met gevulde nacho’s ideaal.

De nacho’s bak ik meestal in een ovenschaal, omdat dat compacter is en dan makkelijker op tafel te zetten is, maar je kunt er ook voor kiezen om de nacho’s op een bakplaat te maken. Dat neemt meer ruimte in beslag, maar zorgt er wel voor dat de nacho’s niet klef worden.

Doe de knoflooksaus in een kommetje ernaast en dip de nacho’s er royaal in. Misschien is een flinke knoflookadem wel een goede tactische zet om de overwinning te behalen!

Nacho’s met knoflooksaus

Cathy
Deze nacho's zijn knapperig, goedgevuld en met een heerlijk romig sausje!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de nacho's

  • 250 gram gehakt gekruid
  • ½ rode ui
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram maiskorrels uit blik
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gemalen cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen komijnpoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 165 gram tortillachips naturel
  • 150 gram geraspte Goudse kaas

Voor de knoflooksaus

  • 2 eetlepels lactosevrije kwark/yoghurt of sojakwark (ongezoet)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

Nacho's

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak het gekruide gehakt in een koekenpan rul. Snipper in de tussentijd de ui en snijd de paprika in reepjes. Voeg toe aan het gehakt en bak totdat de paprika zacht begint te worden.
  • Pers het teentje knoflook uit boven het gehaktmengsel en voeg de uitgelekte maiskorrels, het paprikapoeder, cayennepeper, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe. Roer door en laat nog 5 minuten bakken.
  • Vet een ovenschaal in en doe hier een laagje tortillachips in. Schep een deel van het gehaktmengsel erover heen en rasp er wat kaas overheen. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is of de chips op zijn.
    Tip: in plaats van een ovenschaal kun je ook een bakplaat gebruiken. Op die manier zijn de nacho's net zo goedgevuld, maar worden ze niet klef als ze wat langer staan. Ze koelen daarentegen wel weer sneller af op een bakplaat.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 20 minuten of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Maak in de tussentijd de knoflooksaus door de kwark, mayonaise, honing, een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout door elkaar te roeren. Is de saus te scherp? Voeg dan evenveel kwark als mayonaise toe, totdat het minder scherp is.
    Serveer de nacho's met de knoflooksaus ernaast.
Trefwoord Knoflooksaus, Nacho’s

Dit vind je misschien ook leuk...