Recepten

Pasta fiorentina

Ik vind verse spinazie heerlijk en veelzijdig. Je kunt het als vervanger voor slabladeren gebruiken en er een salade mee maken, maar mijn favoriete manier om spinazie te eten is in een pastagerecht. Eerder maakte ik al lasagne met spinazie en tonijn, maar nu maakte ik spaghetti met spinazie en kip.

Als ik pasta maak gebruik ik eigenlijk altijd volkoren pasta. Dat vind ik een makkelijke manier om meer vezels binnen te krijgen èn het zorgt ervoor dat je ook een verzadigd gevoel krijgt. Ik weet namelijk niet hoe het bij jou zit, maar als ik ‘witte’ pasta eet kan ik wel twee of drie borden leegeten voordat ik geen honger meer heb. Met een volkorenvariant ga je dat tegen.

De basis voor de saus van deze pasta is haverroom. Dat zorgt voor een lekker romige saus, maar het blijft wel altijd wat dun. Als je het net zoals ik fijn vindt als de saus aan de spaghetti blijft plakken en het niet waterig is; bind de saus dan met een maïzenapapje. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van haverroom of sojaroom gebruik te maken van lactosevrije kookroom, daar is namelijk al een bindmiddel aan toegevoegd.

Wil je extra groenten toevoegen? Voeg dan wat cherrytomaatjes toe. Die zijn heerlijk in combinatie met roomsaus èn met spinazie. Eet je een dagje zonder vlees, dan kun je de kipfilet weglaten of vervangen door een vleesvervanger.

Pasta fiorentina

Cathy
Spaghetti, spinazie, kip, knoflook en roomsaus… het kan soms zo makkelijk zijn om iets lekkers op tafel te zetten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kipfilet
  • peper en zout of kipkruiden
  • 1 rode ui
  • 450 gram spinazie gewassen
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml haverroom of lactosevrije kookroom
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel koud water
  • peper, zout en cayennepeper of chilipeper naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout of met kipkruiden.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de kipfiletblokjes bruin op halfhoog vuur.
  • Snijd in de tussentijd de rode ui, was de spinazie (als deze niet al gewassen is) en haal de velletjes van de teentjes knoflook.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spaghetti niet af onder water.
  • Bak de ui mee met de kip, totdat deze glazig is. Voeg dan een handje spinazie toe aan de pan en roer het regelmatig om. Voeg weer een handje spinazie toe als de spinazie wat geslonken is en er weer meer ruimte is in de pan. Herhaal dit totdat alle spinazie in de pan zit.
  • Pers de knoflook uit boven de pan en roer goed door de spinazie. Laat ongeveer 2 minuten meebakken, zodat de scherpe smaak van de knoflook wat milder wordt, maar laat de knoflook niet bruin worden; dan is hij namelijk verbrand en smaakt het bitter.
  • Voeg de haverroom toe aan de pan en roer door. Laat opwarmen.
  • Meng in een mok de maizena en het koude water tot een papje.
    Als de room warm is kan het maizenapapje erbij. Roer door, zodat er geen klontjes ontstaan en laat het ongeveer twee minuten pruttelen tot de gewenste dikte.
  • Voeg naar smaak peper, zout en cayennepeper, chilivlokken of verse chilipeper toe.
  • Doe de gekookte spaghetti erbij en meng goed door zodat de spinazie en de kipfilet mooi verdeeld zijn.
Trefwoord Kip, Knoflook, Lactosevrij, Pasta, Pasta Fiorentina, Spinazie, Zuivel vervangen, Zuivelvervanger

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *