Recepten

Pasta met feta en gegrilde groenten

In de zomer zijn gerechten die snel klaar zijn en die niet veel moeite kosten natuurlijk ideaal. Het is namelijk regelmatig te warm om uitgebreid te koken óf je hebt iets leukers te doen dan te koken. Deze pasta is zo’n gerecht. Je bent even wat tijd kwijt met het grillen van de groenten en het koken van de pasta, maar verder is het een kwestie van alles bij elkaar doen, de kaas laten smelten en opeten.

Voor deze pasta gebruik je fetakaas of witte kaas. Let erbij op dat niet alle merken lactosevrij zijn. De apetina van de foto, bijvoorbeeld, bevat ongeveer 0,5 gram lactose per 100 gram kaas. Dat betekent dat er maar weinig lactose in zit en het voor de meesten mensen met lactoseintolerantie nog steeds geschikt is om te eten.

Eet jij helemaal geen lactose? Dan kun je beter even zoeken voor een variant die wél lactosevrij is, want die zijn er genoeg. De fetakaas van Dodoni (in een plak) is bijvoorbeeld lactosevrij.

Pasta met feta en gegrilde groenten

Cathy
Deze pasta is lekker fris en heerlijk zomers!
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren fusili
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 verpakking witte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bereid de fusili zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Snipper de rode ui, snijd de aubergine en courgette in dunne plakken en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
  • Grill de aubergine en courgette in een grillpan op een kookpit of in een contactgrill.
    Een andere mogelijkheid is de oven; snijd de groenten dan in iets dikkere plakken om verbranden te voorkomen en grill de groenten dan op 180° C totdat het gaar en bruin is (ongeveer 25-35 minuten).
  • Fruit de ui en het teentje knoflook met wat olie in een pan.
  • Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Voeg de gegrilde groenten toe aan de pan, roer door en voeg de witte kaas toe.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout en de cherrytomaatjes toe en roer weer goed door.
  • Voeg dan de fusili toe aan de pan en laat meebakken totdat de witte kaas gesmolten is en de fusili goed warm is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Notities

Let op: de witte kaas die op de foto staat is niet lactosevrij, maar wel laag in lactose (0,5 gr lactose per 100 gram witte kaas). Er zijn ook andere merken zoals bijvoorbeeld Dodoni die nog minder tot geen lactose bevatten.
Trefwoord Gegrilde groenten, Pastasalade

Dit vind je misschien ook leuk...