Recepten

Pasta met gerookte zalm

De simpele recepten zijn vaak de recepten waar ik het meeste van geniet. Zo ook dit recept voor pasta met gerookte zalm. Het klinkt vrij decadent, en smaakt ook luxe, maar het is een super eenvoudig recept dat ook nog eens snel klaar is.

Ik gebruik voor de heerlijke saus op deze pasta haver cuisine van Oatly (niet gesponsord), omdat deze neutraal smaakt en indikt als je deze wat langer verwarmt. Dat maakt het ideaal om als saus op pasta te gebruiken. Je wilt namelijk geen waterig sausje dat niet aan de pasta blijft plakken.

In het recept beschrijf ik dat ik de gerookte zalm toevoeg aan de saus voordat ik de gekookte pasta toevoeg en alles door meng, maar je kunt er ook voor kiezen om de gerookte zalm pas op je bord toe te voegen aan de pasta. Het lijkt alsof het niet veel verschil zou maken, maar dat doet het wel; door de zalm eerder toe te voegen warmt de zalm nog wat mee, waardoor deze een iets stevigere structuur krijgt. Ik vind dat erg lekker. Als jij de zachte textuur van gerookte zalm juist lekkerder vindt kun je de zalm het beste pas op je bord toevoegen aan de pasta.

Je kunt natuurlijk ook het beste van beide werelden nemen en een deel van de zalm in de saus mengen en de rest op het bord onder de pasta mengen. Dat zorgt voor wat meer afwisseling in textuur.

Pasta met gerookte zalm

Cathy
Simpel, maar zo vreselijk lekker.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram volkoren fusili
  • 1 ui rood of geel
  • 1 courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 250 ml haverroom
  • ¼ theelepel gedroogde dille
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Bereid de fusili zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui.
    Fruit de ui aan in een koekenpan met een beetje olie of lactosevrije margarine op middelhoge temperatuur.
  • Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan met de ui.
  • Bak de groenten ongeveer 5 minuten totdat de courgette zacht en gaar is.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg deze bij de courgette en ui erbij. Bak 2 minuten mee.
  • Voeg de haverroom en de gedroogde dille toe aan de groenten en laat 3-5 minuten koken, zodat de saus wat indikt.
  • Zet de warmtebron uit.
  • Scheur de gerookte zalm in reepjes en voeg toe aan de pan met saus en groenten. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
    Voeg de gekookte fusili toe en meng alles goed door elkaar.
Trefwoord Courgette, Dille, Fusili, Gerookte zalm, Haverroom, Lactosevrij, Zalm

Dit vind je misschien ook leuk...