Recepten

Pasta pesto

Ik denk dat iedereen wel een soort lijst in zijn/haar hoofd heeft met recepten die altijd goed zijn; die ene soep die super lekker is, die stamppot die écht comfort food is en die pasta die snel klaar is en iedereen lust. Aangezien ik het afgelopen jaar bezig ben geweest om elke week nieuwe recepten te maken is mijn ‘lijst’ heel groot geworden. Op zich is dat heel fijn, want dan eten we gevarieerd, maar aan de andere kant zorgt dat er ook voor dat mijn vaste recepten minder vaak gemaakt worden. Zoals bijvoorbeeld deze pasta pesto.

Er zijn allerlei manieren om een pasta pesto te maken, en ik heb er ook verschillende uitgeprobeerd, maar dit blijft echt mijn favoriete gerecht met pesto. Toen ik het leerde maken was ik nog student en in die tijd was deze pasta erg populair. Ik ben inmiddels bijna 5 jaar afgestudeerd, maar deze pasta staat hier nog regelmatig op het menu.

Het enige verschil tussen nu en 5 jaar geleden is dat ik nu meestal kipdijfilet gebruik, omdat ik dat meer smaak vindt hebben en malser vind dan kipfilet. Voor de rest maakte ik het vroeger en nu nog steeds altijd met verse (cherry)tomaatjes en met rucola. De tomaatjes zijn kleine, zoete smaakexplosies en de rucola zorgt voor wat pit en wat extra vitamines.

Heel af en toe laat ik de haverroom weg (bijvoorbeeld als ik die vergeet op het boodschappenlijstje te zetten). In dat geval voeg ik meer pesto toe. Het resultaat is ook lekker, maar alleen wat minder ‘sauzig’.

Pasta pesto

Cathy
Een pasta die simpel is, maar bomvol smaak is.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 170 gram volkoren fusili
  • 1 rode ui
  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 theelepel kipkruiden of peper en zout naar smaak
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 200-250 gram champignons
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 200 ml haverroom
  • 6-8 cherrytomaatjes
  • 50 gram rucola

Instructies
 

  • Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de rode ui.
    Fruit de rode ui in een pan met wat olie op middelhoge temperatuur.
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden (of peper en zout).
    Voeg de gekruide kipdijfiletblokjes toe aan de pan met de ui en schep regelmatig om.
  • Snijd de courgette in blokjes.
    Voeg de courgette bij de kipdijfilet en ui in de pan en bak 5 minuten mee.
  • Pers 2 tenen knoflook boven de pan uit en roer het geheel door.
  • Snijd de champignons in schijfjes en voeg deze toe aan de rest in de pan. Bak 7 minuten.
  • Voeg de groene pesto en de haverrroom toe aan de pan en roer alles goed door. Laat de saus goed warm worden en laat deze eventueel ook wat indikken.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft en warm deze 2 minuten mee in de saus.
  • Voeg de gekookte fusili toe aan de pan en roer alles goed door.
  • Serveer de pasta op een bord en voeg naar smaak rucola toe.
Trefwoord Champignons, Fusili, Groene pesto, Haverrroom, Lactosevrij, Melkvrij, Pasta, Pesto, Rucola, Tomaat

Dit vind je misschien ook leuk...