Recepten

Pasta stroganoff

Heel vroeger maakte mijn moeder wel eens pasta stroganoff van een kruidenmix uit een pakje. Ik vond het altijd heerlijk, maar op een bepaald moment maakte mijn moeder het niet meer. Ik dacht dat de fabrikant gestopt was met het maken van de kruidenmix, zoals dat wel eens gebeurt. En dus ging ik, toen ik onlangs weer aan de pasta stroganoff dacht, op zoek naar een recept. Ik kwam bij de website van Brenda kookt uit, waar zij haar recept deelt.

Ik heb mij natuurlijk niet helemaal aan het recept van Brenda gehouden; eigenwijs als ik ben. Ik houd namelijk van veel saus (of in ieder geval genoeg saus om rijst of pasta mee te bedekken) en dus pas ik die hoeveelheden meestal aan. Dat heb ik bij dit recept natuurlijk ook weer gedaan.

Ook wilde ik dat de saus niet te waterig zou zijn, dus heb ik wel wat meer binding toegevoegd. Op die manier ‘plakt’ de saus lekker aan de pasta.

Ik kwam er overigens later achter dat het pakje kruidenmix nog steeds bestaat, maar ik kies liever voor dit recept. Dat is niet alleen handiger, omdat ik alle droge ingrediënten eigenlijk altijd standaard in huis heb, maar dat is ook een stuk voordeliger als je naar de prijs van de kruidenmix kijkt.

Laat het smaken! En ik hoop dat deze pasta bij jou nu ook vaker op de tafel staat.

Pasta stroganoff

Cathy
Alles met stroganoffsaus is lekker, zo ook deze pasta.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Russisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200-250 gram ongekookte fusili
  • 250 gram gekruid gehakt
  • ½ gele ui of 1 kleine gele ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 200-250 gram champignons
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 250-350 ml runderbouillon
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak het gekruide gehakt rul in een ruime koekenpan.
  • Snipper de ui en bak deze mee met het gehakt als dit bruin gebakken is.
  • Pers het teentje knoflook uit boven de pan en bak ook mee.
  • Snijd de paprika en de courgette in blokjes of reepjes en bak met de rest in de pan mee.
  • Snijd de champignons in dunne plakken.
    Voeg de champignons toe aan de rest in de pan als de paprika en courgette zacht beginnen te worden.
  • Bak het gehakt- en groentemengsel in de pan totdat alle groenten gaar zijn.
  • Voeg dan het paprikapoeder, oregano en tomatenpuree toe en bak alles 3-5 minuten mee, zodat de tomatenpuree ontzuurt.
  • Voeg de olie en de bloem toe aan het gehakt- en groentemengsel. Meng alles goed door en bak dit ook weer 3 minuten, zodat de bloem kan garen.
  • Voeg dan de runderbouillon toe, roer alles goed door en laat de saus indikken. Voeg eventueel extra peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de gekookte fusili in de koekenpan bij de de saus met gehakt en groenten en schep om.
Trefwoord Champignons, Gehakt, Lactosevrij, Melkvrij, Paprika, Pasta, Stroganoff

Dit vind je misschien ook leuk...