Recepten

Pastasalade met tonijn

De afgelopen twee weken hebben we heerlijk weer gehad; een lekkere nazomer. En om nòg iets langer van die zomerse dagen te genieten deel ik vandaag dit recept voor pastasalade met tonijn met jullie. Snel klaar en dat betekent dat je meer tijd hebt om te borrelen of om net wat langer in het zonnetje te blijven zitten.

De basis van deze pastasalade is hetzelfde als de BLT pastasalade die ik eerder al deelde. Door het weglaten van het spek en het toevoegen van tonijn en augurkenplakjes staat er weer een lekkere maaltijdsalade op tafel. En een gerecht met tonijn is altijd meegenomen, want eigenlijk eet ik te weinig vis.

Ik heb ooit ergens gelezen dat de beste salades een beetje van alles bevatten. Die proteïne, koolhydraten, vetten en groenten bevatten, maar ook bijvoorbeeld zachte texturen en knapperige texturen bevat. Deze salade bevat dat allemaal. En al helemaal als je croutons toevoegt. Dan heb je in één hap het knapperige van de croutons tegenover het zachte van de tomaat en de pasta, het stevige van de sla en de tonijn gecombineerd met het romige van de dressing. Misschien is een eitje er ook lekker in. Eieren en salades vind ik namelijk altijd een goed idee.

Pastasalade met tonijn

Door de toevoeging van tonijn wordt dit een echte maaltijdsalade. Ook lekker met croutons!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 23 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Salade

  • 130 gram volkoren fusili
  • 1 trostomaat
  • 1 lente ui
  • 10 augurken schijfjes zoetzuur
  • 1 blik tonijnstukken in water 160 gr, uitlekgewicht 112 gram
  • 5 bladeren kropsla
  • croutons (naturel of knoflook) naar smaak

Dressing

  • 35 gram lactosevrije crème fraîche of haver fraîche
  • 75 gram mayonaise
  • ½ eetlepel lactosevrije melk of melkvervanger
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Meng in een saladekom de crème fraîche, mayonaise, zuivelvervanger, knoflookpoeder en peper en zout.
  • Snijd de tomaat in achten en vervolgens in kleine blokjes en voeg bij de dressing in de slakom.
  • Snijd de lente ui in dunne schijfjes, de augurkenschijfjes in kleine stukjes, scheur de blaadjes kropsla in kleinere stukken en voeg alles bij de rest in de kom.
  • Doe de afgekoelde en uitgelekte fusili in de slakom erbij en voeg de uitgelekte tonijnstukken toe. Roer goed door. Voeg extra peper en zout en de croutons toe.
Trefwoord Crème fraîche, Lactosevrij, Pastasalade, Salade, Tomaat, Tonijn

Dit vind je misschien ook leuk...