Recepten

Quesadilla

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn lunch is meestal niet zo spannend. Natuurlijk komt dat doordat de lunch midden in de werkdag valt, waardoor ik er meestal niet veel tijd voor inruim. Maar nu het bijna kerstvakantie is en de boterhammen mij snel gaan vervelen is het ook weer tijd om iets in plaats van die saaie lunch te maken.

Persoonlijk vind ik het heel lekker om met iets warms te lunchen, zoals soep, broodje knakworst, omelet of panini’s. Maar het warme gerecht dat ik het vaakst voor mezelf maak is een quesadilla.

Een quesedilla is letterlijk vertaald een ‘kaasdingetje’ en dat vertelt misschien al iets over waarom het zo lekker is. Een quesadilla bestaat uit een tortillawrap en een vulling met kaas. Je kunt er een salsa of chilisaus bij eten om lekker te dippen.

Mijn favoriete variant is een ‘tosti’ quesadilla; een tortilla met ham en kaas. Die bak je in een pan, zodat de wrap lekker krokant wordt en de kaas smelt. Zo simpel dat het eigenlijk niet eens een recept mag heten.

De meeste mensen maken een quesadilla met twee wraps; een wrap aan de onderkant, dan de vulling en dan nog een wrap er bovenop. Ik vind dat te irritant met het omdraaien van de wrap. Natuurlijk kun je al een wrap goudbruin bakken, deze vervolgens aan de kant leggen, een nieuwe wrap in de pan doen, daar de vulling op doen en dan de al gebakken wrap erboven op leggen en dit samen bakken totdat de onderste wrap ook goudbruin is… maar dat vind ik ook te veel moeite.

De makkelijkste manier om quesadilla’s te maken, ze makkelijk te kunnen draaien èn ze dus niet te laten verbranden is om maar 1 tortilla te gebruiken. Ik zet de pan op een middelhoog vuur, bak eerst de ene kant van de tortilla goudbruin. Dan draai ik de wrap om, voeg de kaas en ham toe, klap de wrap als het ware dubbel met de kaas en ham aan de binnenkant en bak dan de buitenkant goudbruin. Deze ‘halve’ wrap is veel makkelijker te draaien en het zorgt ervoor dat de binnenkant en de buitenkant van de tortilla lekker knapperig wordt.

Ik eet deze quesadilla meestal met zoete chilisaus of met Chipotlesaus van La Morena. die laatste voegt een lekkere pittige en rokerige smaak toe.

Quesadilla

Cathy
Maak in plaats van een normale tosti eens deze lekkere quesadilla.
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Borrelhapje, Lunch, Tussendoortje
Keuken Mexicaans, Nederlands, Tex-mex
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 tortillawrap
  • 1 plak ham
  • 2 plakken kaas of geraspte kaas
  • zoete chilisaus

Instructies
 

  • Doe de tortillawrap in een koekenpan (die groot genoeg is dat de wrap er helemaal in past).
  • Zet de pan met de wrap op een middelhoge temperatuur.
  • Bak de wrap eerst aan een kant. Als deze een beetje bruin begint te kleuren kun je de wrap omdraaien.
  • Leg de plak ham en de plakken kaas, of geraspte kaas) op rechterhelft van de wrap.
  • Klap de linkerhelft van de wrap op de ham en kaas, zodat je een dichte wrap hebt.
  • Bak de wrap aan beide zijden goudbruin.
  • Lekker met zoete chilisaus.
Trefwoord Ham, Hamkaas, Kaas, Lactosevrij, Quesadilla, Tortillawraps, Wraps

Dit vind je misschien ook leuk...