Reviews

Review – Aldi falafel

De eerste keer dat ik falafel at was op een festival. In die tijd, 5 jaar of misschien nog wel langer geleden, waren er weinig eetkraampjes die rekening hielden met allergieën, intoleranties of dieetwensen. Het was dan ook niet altijd makkelijk om goed te eten tijdens een festival, want een stokbrood gezond was zo ongeveer het enige product lactosevrij was, overal te krijgen was en wat geen friet/patat was.

Gelukkig is dat nu beter. Het aanbod is veel diverser en dankzij de opkomst van vegan eten is er ook meer aandacht voor eten dat vrij van dierlijke producten is. En dat is ook goed nieuws voor iedereen die lactosevrij eet. Een vegan maaltijd is lactosevrij en dus een veilige keuze! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik een keer falafel bestelde bij een vegan kraampje, maar waarbij ik bij het navragen erachter kwam dat het brood en de knoflooksaus allebei melk bevatten… Dus misschien toch nog even voor de zekerheid navragen.

Sinds dat festival eet ik dus geregeld falafel. Natuurlijk is het vers gemaakt het allerlekkerst. Als het gefrituurd wordt en ontzettend knapperig is van de buitenkant en smeuïg is van de binnenkant, maar helaas heb ik de luxe niet om elke keer falafel bij een eetkraam te kunnen halen. In plaats daarvan koop ik het regelmatig kant en klaar in de supermarkt.

Prijs

De falafel van de Aldi is vega en vegan en lactosevrij. Met een prijs van € 1,49 voor 200 gram is het een prijsbewuste optie.

Vorm

Wat opvalt aan de falafel van de Aldi is dat het geen ronde balletjes zijn, zoals dat wel het geval is bij de meeste andere merken. De falafel is plat aan de onderzijde en heeft een piramidevorm aan de bovenkant. Dit maakt het wat lastiger om het overal even krokant te krijgen, maar niet zo erg dat het storend is.

Textuur

Als je de falafel goed bekijkt zie je dat er de kikkererwten niet helemaal vermalen zijn en dat er hier en daar nog een stuk kikkererwt tevoorschijn komt. Dit zorgt ervoor dat de falafel wat robuuster uitziet en dat de textuur ook wat meer gevarieerd is. Een hap van deze falafelpiramides is namelijk krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant met hier en daar een kikkererwt die een textuur heeft tussen stevig en krokant.

Smaak

De falafel is goed op smaak. Waar andere merken soms wat flauw zijn, is deze falafel zout genoeg en bevat het lekkere kruiden, zoals komijn. Een likje knoflooksaus maakt het helemaal af.

Conclusie

Deze kant-en-klare falafel is een van mijn favorieten. De prijs is fijn, de textuur is lekker knapperig (tip: gebruik genoeg boter of olie en heb wat geduld) en de smaak is niet te flauw en lekker gekruid. Het grootste verschil tussen deze falafel en bijvoorbeeld die van Garden Gourmet of Maza is dat deze falafel niet zo droog is. Dat komt waarschijnlijk ook doordat deze balletjes nog kleine stukken kikkererwt bevatten. Voor mij een aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk...