Reviews

Review – Aldi Italiaanse groenteschotel

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, ben ik niet zo’n held wat betreft het koken van een traditioneel AVG’tje (aardappels, vlees en groenten). Meestal maak ik een gerecht met rijst, pasta, couscous of noedels waarin de groenten en het vlees gemengd zijn, zoals bijvoorbeeld bij een curry. Als ik wel aardappels bereid, blijf ik vaak een beetje hangen in de sperziebonen, erwtjes en worteltjes, rode kool, broccoli of bloemkool (met of zonder kerriesaus). Op zich lekker, maar ik vind het toch altijd net wat lekkerder om verschillende soorten groenten te eten.

Groenteschotel

Een groenteschotel is dan een uitkomst. Meerdere soorten groenten die al schoongemaakt, gesneden en gekruid zijn zodat je het alleen even hoeft te bakken. Een ander bijkomend voordeel is dat dit gerecht bevroren is en daardoor lang houdbaar is. Ideaal dus om op voorraad te hebben.

Deze Italiaanse groenteschotel heeft een inhoud van 450 gr en kost €1,59 bij de Aldi.

Bereidingswijze

Volgens de verpakking kun je dit groentepannetje het beste in de koekenpan of wok bereiden. Bak de groenten op matige temperatuur, zonder vet of olie, totdat de groenten ontdooit zijn. Roerbak het vervolgens op hoge temperatuur nog 4-5 minuten.

Aangezien ik een keramische kookplaat heb, zet ik de temperatuur direct middelhoog. Terwijl de kookplaat opwarmt ontdooien de groenten en tegen de tijd dat de kookplaat is opgewarmd is het tijd om het te roerbakken. Ik bak de groenten totdat al het vocht verdampt is en de groenten echt even gebakken heeft.

Ingrediënten

Groenten 95% (courgette, sperziebonen, broccoli, bleekselderij, uien, rode paprika, groene paprika, gele paprika, wortelen), plantaardige margarine (palmolie, raapolie, water, citroensap), tuinkruiden, knoflookpoeder, olijfolie, zout, suiker, peper.

Textuur

Het groentepannetje bevat verschillende soorten groenten. Courgette en bijvoorbeeld paprika zijn wat zachter, terwijl de broccoli en wortel wat meer bite houden. Dat zorgt ervoor dat het niet gewoon een groenteprutje is waar alle groenten dezelfde textuur en smaak hebben, maar een gerecht is waar je de verschillende groentes nog in terug proeft.

De verschillende texturen maken het wel weer wat lastiger om alle groenten beetgaar te bereiden. De broccoli en wortel hebben net wat meer tijd nodig om zachter te worden en tegen die tijd zijn de paprika en courgette al erg zacht.

Smaak

Als je de kartonnen verpakking opent, zie je een toef gekruide boter zitten. Deze boter smelt tijdens het bakken en geeft smaak aan de groenten. De smaak is het beste te omschrijven als een lichte kruidenbotersmaak. De boter smelt samen met het vocht van de groenten tot een soort saus, die de groenten bedekt. Deze kruidenbotersmaak is niet heel erg overheersend. Het smaakt naar kruiden en knoflook, maar ook nog steeds naar de verschillende groenten.

Conclusie

Dit groentepannetje is ontzettend makkelijk; de groenten zijn schoongemaakt, gesneden en het stuk kruidenboter wat er bij zit brengt de groenten op smaak. Handig om in de vriezer op voorraad te hebben. De textuur van sommige groenten wordt iets te zacht naar mijn smaak. Wel is het fijn om verschillende groentes met verschillende texturen in de mix te hebben. De smaak van het bereide pannetje is lekker. De groenten krijgen een kruidenbotersmaak die niet te overheersend is. Het heeft smaak, is niet flauw en de afzonderlijke groentes kun je nog steeds terugproeven. Dit is lekker bij gebakken aardappels en tartaar of is een makkelijke keuze om naast bijvoorbeeld een broodje hamburger te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *