Reviews

Review – iChoc vegan witte chocolade

Lactosevrije chocolade betekent meestal pure chocolade, maar niet in dit geval. Deze reep melkchocolade is gemaakt met rijstmelk en is mede daardoor ook vegan! Maar… is deze chocolade ook lekker?

iChoc is een Duitse chocolademaker die zich richt op vegan chocolade. Hun visie is dat vegan niet alleen ‘diervrij’ zou moeten betekenen, maar dat er geprobeerd wordt om helemaal geen ingrediënten te gebruiken die leed kunnen veroorzaken bij dieren, mensen of natuur (www.ichoc.de).

Daarom is de chocolade van iChoc dus niet alleen vegan, maar bevat het ook geen palmolie en zijn de meeste ingrediënten 100% biologisch. Daarnaast is de verpakking gemaakt van duurzame materialen en beweert iChoc eerlijke prijzen aan de gehele keten te betalen.

Ingrediënten

De vorige keer besprak ik de reep Choco Cookie. Deze keer heb ik gekozen voor de White Nougat Crisp reep. Deze reep op basis van cacaoboter en rijstmelk bevat hazelnootpuree en hazelnootstukjes. Ik verwacht dan ook een hele nootachtige reep. Gelukkig houd ik van nootjes.

Ruwe rietsuiker*, HAZELNOOTpuree* 23%, CACAOboter*, rijstMELKpoeder* 11,5%, HAZELNOOTstukjes* 8% (Rietsuiker*, HAZELNOTEN*, maïs glucosestroop*, caramel siroop*), Bourbon vanille-extract*, * = Biologisch

Voor de rest zit er nog veel suiker en wat vanilleextract in.

Textuur

Deze reep is, net zoals de anderen van iChoc vrij plat. Wat ook direct opvalt is dat het een vrij zachte chocolade is; het smelt heel snel in mijn handen. De Choco cookie smaak die ik de vorige keer testte vond ik niet echt crunchy, dus ik ben nu heel benieuwd of deze reep met hazelnootkrokant ook inderdaad krokant is.

Als ik een blokje chocolade doorbijt zie ik inderdaad stukjes zitten; een goed teken. Als ik op het stuk bijt is het lekker krokant. De stukjes zijn vrij klein, maar daardoor eigenlijk wel extra lekker. Als dit een groot stuk hazelnootkrokant was geweest was het te overheersend geweest.

Zoals ik al schreef smelt de chocolade vrij snel. Dit komt natuurlijk omdat er alleen gebruik is gemaakt van cacoaboter. Dit smelt altijd sneller. De textuur van de reep is dan ook heel romig en het smelt heerlijk weg. Je zou niet eens hoeven te kauwen (afgezien van de krokante stukjes).

Smaak

Ik heb al een aantal jaren geen witte chocolade meer gegeten, maar wat ik me ervan herinner is dat witte chocolade altijd super zoet is. En dus was ik heel erg benieuwd hoe zoet deze reep zou zijn, vooral ook omdat er ook nog zoete dingen aan zijn toegevoegd.

Gelukkig valt het qua zoetheid echt mee. Natuurlijk is deze reep zoet, maar niet overdreven sterk. Het is een lekker romige boterachtige smaak met een nootachtige smaak die je vooral proeft in de krokante stukjes. De vanille proef je ook een beetje terug, maar ook dit is weer niet te overheersend.

Conclusie

Deze reep is heerlijk; zoet, maar niet te zoet. Bevat écht krokante stukjes, de hazelnootsmaak proef je zeker terug en het is lekker romig. Het enige minpunt vind ik de kleine verpakking. Maar misschien is dat ook wel een goed punt, want deze reep eet echt net iets te lekker weg. Ik denk dat deze reep echt in mijn favorieten terecht komt.

iChoc is te koop bij Ekoplaza.

Dit vind je misschien ook leuk...