Reviews

Review – Magnum vegan almond

Met het warme weer van vorige week gaat een ijsje er wel in! Nu eet je misschien alleen maar waterijsjes of sorbetijs, omdat die lactosevrij zijn, maar er zijn steeds meer ijsmerken die vegan ijs op de markt brengen. Nu denk je misschien; ‘vegan, waarom zou ik vegan ijs eten?’ Nou, als ijs vegan is betekent dat ook dat het lactosevrij is! En dat is goed nieuws, want een opmars aan vegan eten betekent ook een opmars aan lactosevrije opties. Dus, dankjewel vegans!

Er zijn op dit moment twee smaken vegan Magnum, namelijk classic en almond. Ik ging voor de almond omdat ik vroeger (voordat ik lactosevrij ging eten) wel eens at.

Het meest opvallende aan het ijs kom je al tegen als je de ijsjes wilt afrekenen… een doosje met 3 vegan almond ijsjes is significant duurder dan de zuivelbevattende variant. Op het moment dat ik dit schrijf kost een doosje met 3 ijsjes € 3,59 terwijl een doosje met 6 ‘reguliere’ almond ijsjes €4,39 kost. Ach, een ijsje is ook wel een traktatie en niet iets wat je iedere dag of iedere week eet, maar het is wel iets om in gedachten te houden.

Het doosje ziet er mooi en luxueus uit en dat geldt ook voor de verpakking van het ijsje zelf. De magnum ziet er qua grootte hetzelfde uit als de ‘reguliere’ amandelvariant. De ingrediënten zijn lichtelijk verrassend, aangezien zij gebruik maken van erwtenproteïne en de amandelen vrij laag in de ingrediëntenlijst staan.

Ingrediënten: Water, suiker, cacaoboter¹, cacaomassa¹, glucosestroop, kokosolie, AMANDELEN, glucose-fructosestroop, erwten proteïne, natuurlijk vanille aroma, aroma’s, emulgatoren (zonnebloemlecithine, E471), uitgeputte gemalen vanillestokjes, stabilisatoren (E412, E410, E407), zout, kleurstof (E160a), Chocolade couverture met plantaardige vetten als aanvulling op cacaoboter., ¹Rainforest Alliance gecertificeerd.

De laag met chocolade is lekker dik en knapperig. De stukjes amandel voegen nog meer bite toe. De smaak van de chocolade is wel wat meer richting pure chocolade, maar met het frisse ijs eronder is dat niet storend. Over dat ijs gesproken… dat is ontzettend romig, zelfs net zo romig als roomijs! Het lijkt niet sneller te smelten dan een ‘reguliere’ magnum (iets dat bij ander ijs soms wel het geval is). Ik vind het wel wat minder sterk naar vanille smaken dan ik verwacht had, maar dat komt misschien door mijn herinnering van Magnumijs.

Alles bij elkaar vond ik het een heerlijk ijsje. De chocolade en amandelen waren knapperig. De chocolade was wat minder zoet en wat meer richting pure chocolade, maar dat is niet storend en ook wel logisch aangezien er geen melk in de chocolade zit. De ijsvulling is voor mij dè reden om dit ijs te kopen, want het is super romig en smaakt zoals roomijs.

Magnum vegan is verkrijgbaar in de varianten Classic en Almond en is exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Dit vind je misschien ook leuk...