Recepten

Rode pesto lasagne

Lasagne kan altijd! Of het nu snikheet is, de regen met bakken uit de lucht komt of het vriest; een portie lasagne is altijd lekker. Ik vind mijn ‘klassieke’ lasagne met geheim ingredient ontzettend lekker, maar om wat afwisseling te hebben maak ik ook regelmatig deze rode pesto lasagne. Even een werkje, maar ontzettend lekker!

En zoals ik al een keer eerder heb gezegd, kun je lasagne goed bewaren en opwarmen of invriezen. Dus zelfs als je alleen eet kan het handig zijn om een grote portie van deze lasagne te maken.

Deze lasagne is gebaseerd op een pasta die ik een keertje had gemaakt. Bij het proeven van deze pasta vroeg ik me direct af hoe het zou smaken in de vorm van een lasagne. En zoals je je kunt voorstellen, vormde ik niet lang daarna het recept voor de pasta om naar een recept voor een lasagne. Dat resultaat beviel zo goed dat deze rode pesto lasagne hier vaker op tafel staat.

Rode pesto lasagne

Cathy
Lasagne is gewoon altijd lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 40 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Vulling

  • 250 gram gekruid gehakt
  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 200-250 gram champignons
  • 4 eetlepels rode pesto

Bechamelsaus

  • 30 gram lactosevrije margarine of vloeibare boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml lactosevrije melk of plantaardige melk

Lasagne

  • 100-150 gram geraspte kaas
  • 4 grote volkoren lasagnebladen

Instructies
 

Vulling

  • Bak het gekruide gehakt in een pan, zonder extra olie, bruin.
  • Snipper de ui en bak mee met het gehakt.
  • Snijd de prei doormidden en snijd halve ringetjes van de prei. Was de prei goed om al het zand eruit te krijgen.
  • Voeg de prei toe aan de pan met het gehakt en ui en bak mee.
  • Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak mee totdat de paprika zachter begint te worden.
  • Pers dan de tenen knoflook uit boven de pan en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de champignons eerst door de helft en vervolgens in plakjes.
  • Bak de gesneden champignons mee met de rest van de groente en het gehakt.
  • Voeg, als de champignons bijna gaar, zijn de eetlepels rode pesto toe.

Bechamelsaus

  • Laat in een kleine kookpan de boter smelten, maar niet bruin worden.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door.
    Bak de bloem 2-3 minuten totdat deze gaar is.
  • Voeg 50 ml van de melkvervanger toe aan de bloem en roer goed door met de garde totdat eventuele klontjes weg zijn.
  • Voeg weer wat melk toe en roer weer door totdat je een mooie gladde en stevige saus hebt.

Lasagne in elkaar zetten

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (tenzij de verpakking van de lasagnebladen een andere temperatuur aangeeft).
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje zonnebloemolie.
  • Verdeel een deel van het gehakt- en groentemengsel over de bodem van de ovenschaal. De bodem moet bedekt zijn.
  • Verdeel een deel van de bechamelsaus over het gehaktmengsel in de ovenschaal heen. Leg 2 lasagnebladen erop.
  • Doe dan weer een laag gehakt- en groentemengsel over de bladen, gevolgd door een laag bechamelsaus en een laag met lasagnebladen.
  • Doe dan de rest van het gehaktmengsel en de rest van de bechamelsaus in de ovenschaal en strooi geraspte kaas over de bovenkant.
  • Zet in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende 40 minuten (tenzij de verpakking van de lasagnebladen anders aangeeft).
Trefwoord Bechamelsaus, Champignons, Courgette, Gehakt, Kaas, Lasagne, Rode pesto

Dit vind je misschien ook leuk...