Recepten

Tex-mex traybake

Een traybake is in principe een eenpansgerecht, maar dan bereid op een bakplaat in plaats van in een pan. En dat is precies de charme van dit soort gerechten; het kost weinig moeite en weinig afwas en is daardoor ideaal voor een doordeweekse dag. Nu denk je misschien dat iets wat zo simpel is weinig smaak heeft, maar dat is niet waar. Door de chipotlesaus van La Morena (verkrijgbaar bij de Albert Heijn), heeft deze traybake een heerlijke Mexicaanse smaak.

De chipotlesaus is hier echt favoriet. Ik zag bij een van de bloggers die ik volg een potje van deze saus voorbij komen en dat maakte mij nieuwsgierig. Ik nam het mee uit de supermarkt en wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar toen ik het eenmaal proefde was ik verkocht. Er staat nu standaard een potje in de koelkast en zodra het op is koop ik snel weer een nieuw potje.

Met chipotlepeper wordt een jalapeñopeper bedoeld, die gedroogd en gerookt is. Dat rokerige én de pittigheid van de jalapeño proef je duidelijk terug in de chipotlesaus. De saus smaakt ook licht zoet, een beetje zuur en smaakt naar tomaat. De saus is mild pittig en niet te vergelijken met bijvoorbeeld sriracha of sambal, die ook gemaakt worden met pepers. Deze chipotlesaus kun je rijkelijk gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat het te pittig is en is heerlijk bij burrito’s, enchilada’s, nacho’s en tosti’s.

Tex-mex traybake

Cathy
Simpel, makkelijke en lekker; een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kipdijfilet
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram zwarte bonen
  • 2 rode paprika's
  • 2 trostomaten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 6 eetlepels La Morena chipotle saus

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C (heteluchtoven op 180°C).
  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukken. Bestrooi met peper en zout.
  • Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel af totdat het water wat er vanaf komt niet meer schuimt.
    Laat uitlekken.
  • Snijd de paprika's, de tomaten en de zoete aardappel in kleine stukken.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en doe daar de gesneden kipdijfilet, zwarte bonen, paprika's, tomaten en zoete aardappel op.
    Verdeel de zes eetlepels Chipotlesaus erover heen. Meng goed door elkaar.
  • Voeg eventueel wat extra zout en peper toe.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 40 minuten totdat de kip en de groenten gaar zijn.
  • Ook lekker in een wrap of met nacho's.
Trefwoord Chipotlesaus, Gerookte paprikapoeder, Kipdijfilet, Lactosevrij, Zoete aardappel, Zwarte bonen

Dit vind je misschien ook leuk...