Recepten

Vega goulash

Mijn goede voornemen om minder vlees te eten lukt goed. Nu is het natuurlijk ook pas de tweede week van 2021, maar ik heb er een goed gevoel bij!

Ik heb besloten om nieuwe gerechten te zoeken en uit te proberen die vegetarisch zijn, maar ik vind het ook een goed idee om de gerechten die ik heerlijk vind te transformeren naar een vegetarische variant.

Dat laatste heb ik met dit recept voor vegetarische goulash gedaan. Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd zitten, maar op de een of andere manier maakte ik tòch elke keer weer goulash met riblappen. En dat terwijl ik de goulash juist zo lekker vind vanwege de saus en de champignons.

Deze keer heb ik dus het vlees weggelaten, meer champignons en paprika toegevoegd en de erwtjes (die ik er meestal naast eet) ook bijgedaan.

Het resultaat is een heerlijke goulash, boordevol smaak en groente.

Het grootste voordeel goulash op deze manier maken, dus zonder vlees, is dat het eigenlijk sneller klaar is. Als je riblappen in de goulash gebruikt moet je altijd wachten totdat het vlees botermals is en dat duurt 3-4 uur. Maar, als je hem vegetarisch maakt hoef je daar niet op te wachten. De goulash is klaar zodra jij vindt dat de laurierblaadjes genoeg smaak af hebben gegeven.

Vega goulash

Boordevol smaak en groenten en een stuk sneller klaar dan de reguliere goulash.
Voorbereidingstijd 22 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 52 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 paprika's rood of mix van rood, oranje/geel en groen
  • 400 gram champignons
  • 100-150 gram tuinerwtjes bevroren

Saus

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml groentebouillon

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de paprika in dunne repen. Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft en vervolgens in schijfjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze aan.
  • Voeg de rode paprika en de champignons toe en bak totdat de groenten zacht is geworden.
    Doe alle groenten over op een bord of kom.
  • Verhit weer een scheut olie in de koekenpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze 2 minuten, zodat de puree minder zuur wordt.
  • Doe de groenten terug in de pan, voeg paprikapoeder, laurierblaadjes, groentebouillon en de bevroren tuinerwtjes toe. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit de pan.
  • Serveer met rijst of met stokbrood.
Trefwoord Champignons, Erwtjes, Gerookte paprikapoeder, Goulash, Lactosevrij, Melkvrij, Vega, Vegetarisch, Zuivelvrij

Dit vind je misschien ook leuk...