Recepten

Vega spaghetti

Het leuke aan spaghetti is dat het zo ontzettend veelzijdig is. Zelfs als je de saus hetzelfde houdt, kun je qua andere ingrediënten zo veel variëren dat het toch steeds een heel ander gerecht is. Probeer bijvoorbeeld eens het gehakt te vervangen door kip, vis (zoals bijvoorbeeld tonijn of zalm) of vega gehakt. Ook qua groenten en saus kun je alle kanten op.

Ik kruidde het vega gehakt met gehaktkruiden, omdat ik de smaak van nootmuskaat en foelie ontzettend lekker vindt. Ben jij er niet zo weg van? Laat het gehakt dan naturel of kruid het eventueel met wat peper en zout.

Omdat een vegetarische pasta natuurlijk ook lekker wat groenten moet bevatten voegde ik een ui, 2 rode paprika’s, 250 gram champignons en 2 trostomaten toe.

Vega kaas

Om de saus af te maken gebruikte ik naast verse basilicum ook geraspte kaas. Dit maakt de saus nét even iets hartiger en zouter. Als je het recept vegetarisch wilt houden kun je beter geen Grana padano of Parmezaanse kaas gebruiken, want om deze kazen te maken wordt dierlijk stremsel gebruikt. Gebruik dan in plaats van deze kazen een plantaardig alternatief.

Daarvoor zou je naar een speciaalzaak kunnen gaan of naar een van de grotere supermarkten. Daar hebben ze tegenwoordig ook lekkere plantaardige alternatieven voor Parmezaanse kaas. Voeg dat toe als extraa’tje aan de saus of strooi het royaal over de pasta als deze klaar is. Smakelijk!

Vega spaghetti

Vullende vega spaghetti, extra lekker met kaas
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram vegan kruimgehakt
  • ¾ theelepel gehaktkruiden
  • 1 gele ui
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram champignons
  • 350 gram Heinz Tomato frito
  • 2 trostomaten
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • peper naar smaak
  • 75 gram parmezaanse kaas/grana padano origineel of plantaardig

Instructies
 

  • Bereid de volkoren spaghetti volgens de verpakking.
  • Verhit een beetje olie of plantaardige boter in een koekenpan. Voeg het vegan kruimgehakt toe aan de pan.
  • Voeg ¾ theelepel gehaktkruiden toe aan het gehakt in de pan en bak 2 minuten mee.
  • Snipper de ui fijn en voeg toe aan het gehakt in de pan.
  • Snijd de paprika’s in blokjes en doe de blokjes bij de rest in de pan. Bak 5 minuten totdat de paprika zacht begint te worden.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Voeg bij de rest en bak totdat de paprika en de champignons gaar zijn.
  • Doe de Tomato frito bij het vega gehakt en de groenten in de pan.
  • Snijd de trostomaten in blokjes en snijd de verse basilicum fijn. Voeg toe aan de pan.
  • Maak de saus af met peper en (plantaardige) geraspte kaas.
  • Doe de gekookte spaghetti bij de saus en meng alles goed door elkaar.
Trefwoord Champignons, Lactosevrij, Paprika, Spaghetti, Tomaat, Tomato frito, Vega, Vega gehakt

Dit vind je misschien ook leuk...