Recepten

Vegan taco’s

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij voelt een feestelijke maaltijd vaak ook een beetje ‘slecht’. Het is vaak eten dat vet is, vlees bevat of onder de saus zit (of een restaurant-/afhaalmaaltijd). Maar toen ik deze vegan taco’s at kreeg ik een feestelijk gevoel én een gezond gevoel. Niet alleen zijn deze taco’s vleesvrij; ze zitten boordevol groente en gezonde vetten dankzij de guacamole.

Toppings

Ik vind deze taco’s deels zo feestelijk, omdat je de toppings kunt aanpassen. Probeer verschillende combinaties en proef het resultaat. Probeer naast de guacamole bijvoorbeeld ook eens chipotlepepers in adobo saus voor een pittige taco. Of combineer refried beans met de taco vulling. Hoeft het niet per se vegan te zijn? Voeg dan wat geraspte kaas toe of lactosevrije crème fraîche. Leef je uit!

Guacamole

Het recept voor de guacamole vind je hier.

Vegan taco’s

Cathy
Feestelijk gerecht, boordevol groenten en gezonde vetten.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Tex-mex

Ingrediënten
  

Voor ongeveer 9 taco's

  • 3 rode paprika's
  • ½ ui of 1 kleine ui
  • 175 gr vega kruimgehakt
  • ¼-½ eetlepel gehaktkruiden
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • ¾ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 150 gram mais

Toppings

  • 9 taco's
  • 1 portie guacamole
  • geraspte kaas
  • crème fraîche
  • refried beans
  • krokant gebakken ui
  • chipotlepeper in adobosaus
  • tomaten
  • ijsbergsla of kropsla

Instructies
 

Paprika's roosteren

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Was de paprika's en snijd deze door midden.
    Verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika's met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat van de oven.
  • Besprenkel de paprika's met een klein beetje zonnebloemolie en plaats net boven het midden van de oven.
    Rooster de paprika 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vegan taco vulling

  • Snipper de ui en fruit deze in wat olie of lactosevrije boter aan in een koekenpan op middelhoge temperatuur.
  • Doe het vega kruimgehakt in de pan bij de ui en bak 2 minuten mee.
  • Voeg naar smaak de gehaktkruiden toe aan het vega kruimgehakt en ui.
  • Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes.
  • Voeg de courgetteblokjes bij de ui als de ui glazig is. Bak 3 minuten.
  • Pers de knoflook uit boven de pan met courgette en ui. Bak nog 2 minuten.
  • Voeg de rest van de kruiden toe.
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes en voeg bij de rest in de koekenpan.
  • Giet de mais af en voeg deze bij de rest.

Taco's

  • Bak de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking.
  • Vul de tacoschelpen met tacovulling en met toppings naar keuze.
Trefwoord Courgette, Lactosevrij, Mais, Paprika, Taco, Vega, Vegan

Dit vind je misschien ook leuk...