Recepten

Voorjaar en Pasen – gebak en zoetigheden

De klok is weer vooruit gezet, de temperatuur loopt voorzichtig op, de zon laat zich wat vaker zien en de bloemen en planten willen gaan bloeien. Oh, en ik heb ontzettend behoefte om op te ruimen. Het is dus weer lente! En dat betekent ook dat de eerste feestdagen van het jaar eraan komen. Tijd dus voor wat inspiratie om deze tijd van het jaar te vieren.

Gebak en zoetigheden

Elke feestdag lijkt een andere focus qua eten te hebben; met pakjesavond wordt vaak gegourmet, tijdens Kerst dineren we uitgebreid en met oud en nieuw maken we lekkere hapjes en oliebollen. Tijdens Pasen lijkt uitgebreid lunchen/brunchen en high tea in de spotlight te staan. Op zich heerlijk want een lekkere lunch staat meestal toch net sneller op tafel dan een uitgebreid diner en een high tea is een perfect moment om lekker een moment te pakken en te genieten van een kop thee en een lekker stuk taart. Dinsdag deelde ik al een lijst met lekkere lunch- en brunchgerechten en vandaag staat het gebak en ander zoet lekkers centraal.

Cocktails

Vind je thee net iets te saai? Dan kun je de thee vervangen door cocktails of door een choco dalgona koffie.

Dit vind je misschien ook leuk...