Recepten

Wortelsoep

Als ik verse wortels koop zijn ze meestal al op voordat ik er mee kan kopen. Ik en mijn vriend zijn dol op wortels als gezond tussendoortje en dat is ook niet gek; ze zijn zoet, knapperig, makkelijk mee te nemen en je krijgt er geen plakkerige handen van. Maar met wortels kun je meer dan gewoon rauw opeten.

Ik maakte onlangs voor de eerste keer wortelsoep, gebaseerd op het recept van ‘Wortelsoep met kokos en koriander’ uit Boodschappen. Ik ben niet zo’n fan van de smaak van koriander, dus die liet ik weg. De Griekse yoghurt die ze toevoegen liet ik ook weg, want ik vond de soep zo al heerlijk romig.

Als jij de soep wel extra romig wilt hebben of als je koriander wel lekker vind kun je het gewoon toevoegen. Maak het zoals jij het lekker vindt. Probeer eens iets uit, kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en wat op moet, welke kruiden jij wel of niet in de kast hebt staan en probeer er gewoon plezier in te hebben.

Wortelsoep

Cathy
Wortels zijn lekker als tussendoortje, in de stamppot, maar ook in de soep.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 22 min
Totale tijd 32 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 500 gram wortel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 trostomaten
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • snufje cayennepeper

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de gember in dunne plakjes en snijd de wortels in dunne schijfjes.
  • Verhit in een soeppan wat olie of boter en bak hierin (op een niet te hoog vuur) de ui, gember, wortel en komijn. Pers de knoflook uit in de soeppan en bak kort mee.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soeppan. Roer om en laat een minuut of 2 meebakken.
  • Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de soeppan en laat ongeveer 10 minuten zacht koken totdat de wortel zacht is.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Voeg wat extra pit een snufje cayennepeper toe en eventueel wat extra zout en peper.
Trefwoord Gember, Lactosevrij, Soep, Wortel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *