Ga terug

Pasta carbonara met spekjes en erwtjes

Cathy
Kazig, romig en lekker snel. Perfect comfortfood voor een drukke dag.
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 450 gram doperwtjes diepvries
  • 70 gram Grana Padano of Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Breng gezouten water in een pan aan de kook.
  • Bak in een koekenpan de spekreepjes uit. Voeg de bevroren doperwtjes toe en bak mee.
  • Kook de spaghetti (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in de pan met het gezouten water.
  • Bak in de tijd dat de spaghetti aan het koken is de erwtjes en spekjes gaar.
  • Giet de spaghetti af als deze gaar is, maar spoel niet af.
  • Doe de gekookte spaghetti in de koekenpan erbij en meng dit door de groenten en spekjes.
    Zet het vuur uit (en als je een keramische kookplaat hebt zet dan de pan op een koel stuk van de kookplaat). Dit zorgt ervoor dat de eieren in de saus niet gebakken worden, want dan wordt het roerei.
    Het wordt wel gegaard door de restwarmte van de spaghetti.
  • Doe in een mok of kommetje de eieren, eidooier, Parmezaanse kaas of Grana Padano en een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper. Roer goed door.
  • Voeg het Parmezaanse kaasmengsel toe aan de spaghetti en groenten en roer direct goed door. Voeg eventueel nog wat extra zwarte peper toe.

Notities

Als je dit recept verdubbelt, neem dan 2 eieren en 2 eidooiers. Als je het recept voor 1 persoon maakt, houdt dan 1 ei + 1 eidooier aan.
Trefwoord Carbonara, Erwtjes, Grana Padano, Kaas, Lactosevrij, Pasta, Pasta carbonara, Spek, Spekjes