Ga terug

Vanillepudding

Cathy
Een echte klassieker, die veel lekkerder is als je hem zelf maakt (en dan natuurlijk ook lactosevrij is)
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredi├źnten
  

Melkmengsel

  • 200 ml lactosevrije melk
  • 20 gram suiker
  • ┬╝ theelepel vanille extract

Papje

  • 20 gram suiker
  • 40 gram eidooier ongeveer 2 eieren
  • 10 gram maizena

Instructies
 

  • Verwarm in een kookpan de melk, suiker en vanille extract op een middelhoge temperatuur.
  • Neem een kom en maak hierin het papje door de suiker, eidooiers en maizena door elkaar te roeren met een garde.
  • Zorg ervoor dat de melk net niet kookt; dus dat er nog geen grote bubbels zijn, maar wel al kleine bubbels aan de rand en dat er stoom opstijgt.
    Neem dan 50 ml van de warme melk en voeg deze toe aan de kom met het papje. Roer direct goed door.
  • Voeg dan de inhoud van de kom, dus het papje met de warme melk, toe aan de pan met warme melk. Roer door.
  • Blijf het mengsel verwarmen en blijf goed roeren totdat het een stevige pudding wordt.
  • Stort de pudding direct in een kom of schaal en dek direct af met plastic folie, zodat er geen vel op de pudding komt.
    Zet in de koelkast om af te koelen.
  • Heerlijk om zo te eten, in een broodje (puddingbroodje) of als vulling van een vlaai.
Trefwoord Lactosevrij, Lactosevrij nagerecht, Pudding, Toetje, Vanille