Ga terug

Fudgy brownies

Cathy
Als je van cake-achtige brownies houdt is dit recept niks voor jou; deze brownies zijn heerlijk plakkerig en fudgy.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Gebak, Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram plantaardige boter
  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 50 gram cacoapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 35 gram chocolate chips puur optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160-170 graden).
  • Snijd de boter en de chocolade in kleinere stukken.
    Doe deze in een pannetje en laat op een laag vuur smelten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  • Schenk de gesmolten boter en chocolade in een ruime kom.
    Doe de suiker erbij en roer door met een garde of lepel.
  • Voeg een ei toe, roer door totdat het ei helemaal opgenomen is in het beslag. Herhaal deze stap totdat alle eieren zijn toegevoegd.
  • Voeg de bloem, cacoapoeder, zout en chocolate chips toe en spatel het beslag door.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak 30 – 45 minuten.
  • De brownie hoort krokant aan de bovenkant te zijn en fudgy/kleverig van binnen. Het hoort wel gaar te zijn van binnen, dus een satéprikker zou er schoon uit moeten komen.
Trefwoord Brownies, Chocolade, Fudge, Fudgy, Lactosevrij, Melkvrij