Ga terug

Aardbeien kwarktaart

Cathy
Heerlijk frisse en lactosevrije kwarktaart
Bereidingstijd 55 min
Opstijftijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 55 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 200 gram Bastognekoeken
  • 150 gram boter

Vulling

  • 300 gram aardbeien + 100 gram ter decoratie
  • 450 gram lactosevrije kwark
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml lactosevrije slagroom (ongeslagen) Minus L
  • 10 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Neem een springvorm van 24-26 cm doorsnee en leg een vel bakpapier over de bodem van de vorm. Vet de zijkanten in.
  • Verkruimel de bastognekoekjes en smelt in de tussentijd de boter in een pannetje of in de magnetron. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter, totdat alle boter is opgenomen.
  • Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  • Neem een bak met water en leg daar een voor een de gelatineblaadjes in. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten staan.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer.
  • Voeg in een kom de kwark samen met de suiker en de aardbeienpuree. Roer totdat de suiker is opgelost.
  • Neem een pannetje en zet deze op laag vuur. Voeg 5 eetlepels water toe en laat even opwarmen, maar niet koken! Knijp een voor een de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het warme water in het pannetje en roer totdat het blaadje is opgelost. Herhaal dit voor de andere blaadjes.
    Laat kort afkoelen totdat het niet warmer is dan lichaamstemperatuur en roer dan de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel.
    Let op: laat het gelatinemengsel niet te lang afkoelen, want dan gaat het stollen en krijg je klonten gelatine.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Voeg de geklopte slagroom bij het kwarkmengsel. Spatel voorzichtig door, zodat het kwarkmengsel luchtig blijft.
  • Verdeel het kwarktaartmengsel over de koekjesbodem in de springvorm.
    Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Trefwoord Aardbeien, Cheesecake, Kwarktaart, Lactosevrij