Ga terug

Tex-mex traybake

Cathy
Simpel, makkelijke en lekker; een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kipdijfilet
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram zwarte bonen
  • 2 rode paprika's
  • 2 trostomaten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 6 eetlepels La Morena chipotle saus

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C (heteluchtoven op 180°C).
  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukken. Bestrooi met peper en zout.
  • Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel af totdat het water wat er vanaf komt niet meer schuimt.
    Laat uitlekken.
  • Snijd de paprika's, de tomaten en de zoete aardappel in kleine stukken.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en doe daar de gesneden kipdijfilet, zwarte bonen, paprika's, tomaten en zoete aardappel op.
    Verdeel de zes eetlepels Chipotlesaus erover heen. Meng goed door elkaar.
  • Voeg eventueel wat extra zout en peper toe.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 40 minuten totdat de kip en de groenten gaar zijn.
  • Ook lekker in een wrap of met nacho's.
Trefwoord Chipotlesaus, Gerookte paprikapoeder, Kipdijfilet, Lactosevrij, Zoete aardappel, Zwarte bonen